Uncategorized Weather

Prognoza meteo 7-13 octombrie. Vremea se incalzeste dar se va lasa ceata

07/10/2013
prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-43
[image name=line]

De la inceputul lunii octombrie, dupa incetarea ploilor si a ninsorilor, pe unde au fost acestea, temperatura a avut valori scazute, asa incat in aproape fiecare dimineata s-au inregistrat noi recorduri zilnice de frig. Insa, vremea a inceput si va continua sa se incalzeasca, asa incat, in urmatoarele nopti, vor mai fi minime negative, doar in estul Transilvaniei.

Odata cu cresterea de temperatura, locul brumei, care a fost pe arii extinse, in mare parte din tara si a inghetului la sol, fenomene considerate periculoase in intervalul de timp de pana la 20 octombrie, va fi luat de ceata, indeosebi in zonele sudice si de rasarit si  pe arii mai restranse in centru, mai ales noaptea si dimineata.

Maximele vor ajunge la valori normale pentru aceasta perioada, respectiv cuprinse intre 14 si 22 de grade.

Miercuri in jumatatea de vest a tarii, joi in vest, nord si centru, apoi in nord, centru si est, vor fi innorari si ploi, iar in rest posibil burnita, din ceata, dar numai izolat.

Pana atunci, vremea va fi frumoasa cu cer variabil spre mai mult senin. Vor fi si unele intensificari ale vantului in Banat si la munte, apoi si in Dealurile de Vest, dar si la tarm de mare. Minimele, in noptile ce urmeaza vor fi de la usor negative in estul Transilvaniei, pana la 10…12 grade in Dealurile de Vest, dar trecator si in Delta Dunarii, in zona Sulina, cel mai probabil.

La Bucuresti, va predomina o vreme frumoasa cu cer mai mult senin luni si marti, apoi variabil si cu unele innorari. Si aici, dimineata va fi ceata, iar cresterea de temperatura presupune minime de la 4 pana la 8…9 grade si maxime de 18…20 de grade, in prima parte a saptamanii, apoi 21…23 de grade.

La munte, mai este strat de zapada in zonele foarte inalte, dar care se va topi in zilele viitoare, deoarece temperaturile vor fi pozitive, intre 2 si 7 grade in cursul noptilor si 12…18 grade ziua.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

No Comments

Leave a Reply