prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-1

Prognoza meteo de week-end. Dupa ger si viscol urmeaza 21…23 de grade

[image name=line]

Cu exceptia partii de sud si de sud-vest a Transilvaniei, dar si a sudului Dobrogei,  in aceasta dimineata (28 martie) avem o tara alba, cu strat de zapada ce masoara intre 10 si 19 cm in Oltenia, nord-vestul Munteniei si al Moldovei. In judetele Galati si Braila sunt 12…16 cm, iar in rest in general sub 8…10 cm. La munte, stratul de zapada masoara 247 cm la Balea Lac, 145 cm la Vf. Omu, 134 cm la Vf. Tarcu, 129 cm la Semenic, 73 cm la Sinaia si 57 cm la Rinca.

In noaptea de joi spre vineri, majoritatea valorilor de temperatura vor fi negative, pana la -7…-9 grade in nordul Moldovei si estul Transilvaniei, dar de joi, va incepe un proces de incalzire, ce se va resimti foarte bine la acest sfarsit de saptamana, dar si in prima jumatate a saptamanii viitoare.

Duminica vor fi temperaturi foarte ridicate, de pana la 21…23 de grade la amiaza, in Transilvania, Banat, Muntenia, jumatatea de sud a Moldovei si partea continentala a Dobrogei, iar la munte, inclusiv in zona mai inalta valori de 9….14 grade.

20…22 de grade, se pot inregistra si la Bucuresti, unde, reprizele de ploaie vor fi de scurta durata.

Ca aspect insa, nu va fi o vreme frumoasa, pentru ca va ploua si vantul va avea intensificari. Ploile vor fi mai prezente si importante cantitativ, insotite de descarcari electrice in jumatatea de vest a tarii, in centru, la deal si la munte.

Trecerea rapida de la iarna la primavara, este posibila si in general se face usor, in aceasta perioada calendaristica, desi mai este zapada,  in conditiile schimbarii directiei de circulatie si transportului de aer foarte cald dinspre Marea Mediterana si nordul Africii.

Presiunea atmosferica va fi in scadere, cu aproximativ 10 mm Hg, in 24 de ore, ceea ce, pentru starea de sanatate a fiecaruia dintre noi, este mult.

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *