prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-30

Prognoza meteo weekend 16/18 august. Ploile care preced canicula

[image name=line]

Pana vineri seara, in vestul si nordul Olteniei, vestul si nordul Munteniei, dar mai cu seama in zona Carpatilor Meridionali, vor fi ploi importante cantitativ, si cu caracter torential, grindina si frecvente descarcari electrice.

Si in Transilvania, Moldova, Carpatii Orientali si in sudul Banatului, vor fi astfel de manifestari, joi si joi noapte, dar pe arii mai restranse.

In tot acest timp, in tara regimul termic se va pondera, asa incat doar in vest si in sud-sud-estul extrem, vor mai fi maxime usor mai mari de 30…32 de grade, insa, cel putin in partea sud-est, nu se va mai simti foarte cald, datorita vantului ce va asigura oarecare ventilatie.

De duminica, vremea devine frumoasa in toata tara, iar temperatura va creste. Pana spre mijlocul saptamanii viitoare, in zonele de campie si mai ales in Campia Romana, revine canicula.

La Bucuresti, vor fi innorari joi si in noaptea de joi spre vineri, vant moderat si cu unele intensificari, poate trecator si descarcari electrice, sau aversa, desi conditiile pentru astfel de manifestari vor fi foarte reduse.

Pe litoral, vremea ramane frumoasa si cam bate vantul; temperaturi, in aer, la acest sfarsit de saptamana, in jur de 29 de grade, iar in apa marii 25…26 de grade. In noaptea de sambata/duminica si in prima parte a zilei de duminica, vor fi unele innorari, posibil si reprize scurte de ploaie.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *