prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-23

Prognoza meteo weekend 21/23 iunie. Ce urmeaza dupa cea mai calda zi a lui 2013

[image name=line]

Ziua de 19 iunie, a fost cea mai fierbinte de la inceputul anului 2013 cu temperaturi maxime de 34…36 de grade in Crisana si Banat, 35….37 de grade in vestul si sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei si 34…35 de grade la Bucuresti.

A fost si disconfort termic, accentuat in aceste zone, insa in lipsa vantului, disconfort poate fi si la valori mai mici, daca acestea se ating devreme si persista pana la apusul soarelui.

Ploile din zona Carpatilor Orientali si Meridionali au avut caracter torential; in judetul Harghita s-au inregistrat 92 l/mp intr-o ora si jumatate, aceasta reprezentand normalul pentru o luna intreaga.

Temperaturile raman ridicate si in zilele viitoare, o scadere fiind posibila de luni, cand si ploile vor cuprinde majoritatea regiunilor. Pana atunci, insa, averse, frecvente descarcari electrice, caderi de grindina si intensificari de vant, chiar cu aspect de vijelie, vor mai fi, indeosebi dupa amiezele, in zona de munte, apoi si in cele cu altitudini mai mici din vest, centru si nord. Cu siguranta vor mai fi cantitati de apa insemnate, in intervale scurte de timp, iar grindina, de diferite dimensiuni.

In celelalte regiuni, manifestarile de instabilitate vor cam lipsi, cel mai probabil pana in noaptea de duminica/luni, cand vor fi posibile si in Capitala.

Mai ales atunci, in Campia Romana si in Dobrogea, va fi o noapte tropicala cu temperaturi ce nu vor cobori sub 20..22 de grade.

Valorile maxime de temperatura, in tara, vor fi de 33….36 de grade, astazi in Campia de Vest, iar vineri si sambata si in Campia Romana, Podisul Moldovei si al Dobrogei.

Duminica, in Moldova, temperatura va avea o usoara scadere, in restul tarii ramane foarte cald.

La Bucuresti, joi, aerul va fi respirabil, de maine insa temperatura va avea o noua crestere. Pana duminica, inclusiv, vor fi valori la amiaza de 33…35 de grade.

Litoralul va avea vreme frumoasa si calda, pana la sfarsitul saptamanii; in aer vor fi temperaturi de 25…27 de grade, la inceput apoi si 30…31 de grade, iar in apa marii se vor inregistra 23…25 de grade.

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *