prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-32

Prognoza meteo weekend 23/25 august. Cum ne pregatim iarasi de canicula

[image name=line]

In urmatoarele zile, incluzand sfarsitul de saptamana, in vestul si nord-vestul tarii noastre, va predomina o vreme frumoasa si foarte placuta din punct de vedere termic. Vor fi maxime de pana la 27…28 de grade, iar duminica intre 29 si 31 de grade.

O scadere de temperatura si maxime sub 28…30 de grade vor fi si in Transilvania, iar cea din jumatatea de nord a Moldovei, presupune valori la amiaza mai mici de 25 de grade, vineri si sambata, iar de duminica va incepe o noua incalzire.

In celelate regiuni, vremea va fi calda. In zona de campie a Olteniei si a Munteniei, maximele vor mai ajunge la 32…33 de grade, iar in Lunca Dunarii chiar la 34 de grade, insa in prima parte a saptamanii viitoare, in sud si sud-est, revine canicula.

Vor fi innorari, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in Transilvania, vestul si nordul Olteniei, zona Carpatilor Meridionali si Oritentali, iar, cu putin noroc, astfel de fenomene sa apara, cel mai probabil in cursul noptii de sambata / duminica si in prima parte a zilei de duminica si in restul Olteniei si al Munteniei, inclusiv in Capitala.

Pana atunci, la Bucuresti, vor fi maxime de 32…33 de grade, iar de luni incolo 34…35 de grade.

Litoralul va ramane cu o vreme frumioasa si calda. In aer vor fi temperaturi intre 20 si 23 de grade, dimineata;  28 si 31 de grade la amiaza, iar in apa marii 25…26 de grade.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *