prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-79

Prognoza meteo weekend 28 februarie – 2 martie. Nori si multa umezeala

[image name=line]

Fenomenele meteo din ultimele zile, din partea de est a tarii noastre, respectiv din Moldova si Dobrogea, au fost unele de iarna – precipitatii, predominant sub forma de ninsoare, insa in general slabe cantitativ. Doar in Delta Dunarii s-a depus un strat de zapada de pana la 8…10 cm.

In aceste regiuni, dar si in mare parte din Muntenia, innorarile vor persista joi si la noapte, timp in care, tot in Dobrogea vor mai fi ploi slabe, burnite, dar si ninsori. Innorarile revin in zilele de sfarsit de saptamana, cand vor fi burnite si ploi slabe, in extindere ca arie, insa, si dinspre vest si sud-vest, cu astfel de fenomene, se va innora cerul.

Regimul termic va fi, totusi, in crestere, in toata tara, asa incat, valori usor negative vor fi vineri dimineata in Transilvania, Moldova, Muntenia si Oltenia; sambata dimineata doar in estul Transilvaniei, iar dupa aceea minimele nocturne vor fi pozitive.

Maximele diurne se vor incadra intre 10 si 16 grade in zonele din interiorul arcului carpatic, pana sambata inclusiv; duminica, valori de 15…16 grade, la amiaza, vor fi in sudul Munteniei, iar luni si in estul acestei regiuni, sudul Moldovei si cea mai mare parte a Dobrogei. Cele mai mici valori din cursul zilelor, dar mai ridicate decat cele de pana acum, vor fi in Moldova, maxime intre 6 si 11 grade.

Treptat se va intensifica vantul, in Campia de Vest, la munte si in extremitatea de rasarit, mai intai, iar de duminica, in cea mai mare parte a tarii, timp in care, presiunea atmosferica va fi in scadere.

La Bucuresti, scaderea de presiune va fi, in medie, de 7…8 mm Hg, in 24 de ore, ceea ce nu este putin, dar temperatura va creste. De la 1…2 grade, la inceput, minimele vor ajunge la 5…6 grade, la sfarsit de saptamana, iar maximele vor atinge 10…12 grade, chiar 13…14 grade, in primele zile ale saptamanii viitoare.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *