prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-73

Prognoza meteo weekend 7-9 februarie. Zapada nu dispare, dar temperaturile cresc

[image name=line]

In zonele situate in interiorul arcului carpatic, s-a mentinut o vreme de primavara cu valori maxime, in general, mai mari de 5…6 grade, iar la Sibiu, Odorheiu Secuiesc, dar si prin zona inalta a Muntilor Apuseni, chiar 10…12 grade. In ultimele zile, temperatura a crescut usor si in restul teritoriului, iar pana la sfarsitul acestei saptamani, regimul termic se va imblanzi in toata tara.

Stratul de zapada nu dispare; ramane foarte consistent in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova, precum si in Carpatii de Curbura. In noptile in care norii se mai raresc si in prezenta unui asemenea strat de zapada, in plin proces de incalzire, ar mai putea fi minime, in unele nopti, usor mai mici decat in precedentele.

Tot in sud si in est, va mai fi ceata si chiciura, asociata cu fulguieli, dar si burnite care sa favorizeze producerea de polei, iar in vest, nord si centru vor fi ploi, de scurta durata, slabe cantitativ si pe arii restranse.

Cresterea de temperatura ce va urma, la Bucuresti, presupune minime nocturne de -5…-6 grade la inceput, iar sambata si duminica dimineata de -1…-2 grade. Maximele din Capitala vor fi in jur de 0 grade, pana sambata inclusiv, iar de duminica vor depasi 5…6 grade.

In cea mai mare parte a Europei, temperatura va fi in crestere si se va mentine la valori mai mari decat in mod obisnuit in acesta perioada.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *