prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-41

Prognoza meteo weekend 27-29 septembrie. Afla cat de mult se raceste vremea

[image name=line]

Daca joi, in mare parte din tara si mai ales in regiunile din jumatatea de sud, a fost o zi de vara cu maxime pana in jurul a 30 de grade, de vineri vremea se raceste. Racirea presupune valori maxime, dar si minime, cu cel putin 6….8 grade sub cele care ar fi normale la sfarsit de septembrie, normalul insemnand 17….24 de grade la amiaza si 3…13 grade dimineata, cu cele 13 grade pe litoral.

La acest sfarsit de saptamana si chiar la inceputul saptamanii viitoare vor fi maxime intre 12 si 17 grade in mare parte din Maramures, Transilvania, Moldova, Baragan si Dobrogea si intre 16 si cel mult 20…22 de grade in rest, valorile mai mari fiind posibile in Oltenia.

Minimele se vor incadra intre 1 si 8 grade, mai scazute in depresiuni pana spre -2…-3 grade, dar si usor mai ridicate, de pana la 10…12 grade, la tarm de mare, iar vineri si sambata dimineata si in regiunile sudice, din motive de innorari, ce vor estompa radiatia nocturna. Vor fi si intensificari ale vantului, care vor spori senzatia de rece, iar ca aspect nu va fi o vreme prea urata, in conditiile in care precipitatiile  vor fi foarte putine – ploi slabe, cel mai probabil din a doua parte a zilei de duminica, in sud-vestul si sudul extrem al tarii, pentru foarte scurt timp si in nordul Moldovei.

Patrunderea de aer rece se va resimti si la munte, insa mai putin decat in zonele cu altitudini mai mici. In afara de unele intensificari ale vantului, si acelea la inceput si mai mult in zonele foarte inalte,  vremea va fi in general frumoasa, iar valorile de temperatura aproape de 0 grade dimineta si intre 9 si 12 grade la amiaza, exceptand Carpatii Orientali, unde vor fi mai scazute.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *