alcool-dubai

Consumul de alcool in Dubai – marea incercare prin care trec turistii europeni

[image name=line]

Cine se gandeste sa mearga in Dubai si sa faca “show” cu bautura si femei, ar trebui sa se gandeasca bine inainte a pleca intr-acolo. Consumul de alcool este drastic reglementat de autoritatile din Emirate.

Ca turist, ai voie sa intri in Dubai cu 4 litri de alcool (bere, vin, whisky, vodca, etc). Dupa ce aterizezi si iti iei bagajul de pe banda, valiza iti este scanata la iesire. “Oamenii legii”, ca sa folosesc un cliseu, se asigura ca nu ai mai mult alcool in bagaje decat prevede legea, nu transporti carne de porc, obiecte cu conotatii sexuale sau alte lucruri “delicate” in lumea araba.

Daca nu ti-ai adus alcool de acasa, il poti cumpara din duty-free-urile din aeroport, insa fii atent pe unde il consumi. Cel mai bine este in camera de hotel. Daca esti prins ca bei pe strada poti fi arestat.

La fel, daca esti dintr-un club/bar si esti bine “afumat”, exista posibilitatea ca taximetristul sa te duca direct la politie, unde iti vei petrece urmatoarele 24 de ore, timp suficient sa iti treaca betia. Evident, din toata operatiunea nu lipseste amenda de rigoare. Daca nu vrei sa stai la inchisoare, trebuie sa platesti cautiunea, care nu e ieftina deloc. Pentru o altercatie intr-un bar, cineva a platit 20.000 dirhami (aproape 4.000 euro).

Asadar, daca nu bei in camera, o poti face in baruri, restaurante, cluburi. Majoritatea sunt amenajate in interiorul marilor lanturi hoteliere, care isi permit, la randul lor, sa plateasca licenta de comercializare a alcoolului, care este destul de scumpa.

Daca ai sub 21 de ani, uita de alcool in Dubai.

Si un ultim amanunt, daca te cazezi in Sharjah (unul din cele 7 emirate din EAU, lipit de Dubai), mare atentie la modul in care transporti alcoolul, ca turist, deoarece regulile sunt mult mai drastice decat in Dubai. Daca esti gasit cu alcool in plasa/punga, cu sticle in portbagajul masinii (indiferent daca sunt sau nu desfacute), risti direct inchisoarea.

sharjah

 

Licenta de alcool

Este un card pentru care pot aplica numai rezidentii din Dubai, de religie non-musulmana, care permite achizitionarea de alcool din magazinele de profil. Magazine e mult spus, deoarece exista numai un singur lant de asemenea marketuri – MMI Dubai. In mall, magazinul MMI nu este chiar in vazul tuturor, ci afara, in parcare.

licenta-alcool-dubai-1

Licenta de alcool Dubai – fata

licenta-alcool-dubai-2

Licenta de alcool Dubai – verso

Licenta de alcool (costa 160 dirhami, cam 32 euro) e valabila un an de zile si are limita lunara de cumparaturi fixata la 500 de dirhami/luna (100 euro).

Niciodata un musulman nu are voie sa aplice pentru licenta de alcool.

Aceasta se obtine de la politie. Prima oara, dureaza aproximativ 4 saptamani pana o primesti, apoi la reinnoirea anuala toata operatiunea dureaza mai putin.

Ca sa iti faci idee ce poti cumpara in limita celor 500 de dirhami pe luna, iata cateva exemple de preturi practicate in magazinul de alcool:

  • o sticla de vodka – aproximativ 100 dirhami
  • 24 de doze de bere Heineken la 0,33l – 240 dirhami (la oferta)
  • o sticla de Baileys – 80 dirham

 

* Daca ti se pare interesant, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *