Promo Uncategorized

Cum gasesti cel mai ieftin bilet de avion din urmatoarele 5 luni

17/06/2015
mihai-jurca

[image name=line]

Cred ca primesc de cel putin 5 ori pe saptamana intrebarea “unde gasesc si eu un bilet ieftin de avion spre Londra?”. Sau spre Barcelona. Si sunt exact ca cei din reclamele la medicamente. Dupa ce spun ce au de spus despre pilulele promovate, trebuie sa informeze pe repede inainte ca acest produs este un medicament si ca se recomanda citirea prospectului, etc.

In cazul meu, trebuie sa il conving pe interlocutor ca notiunea de “bilet ieftin” e ceva abstract. Daca el a stat si a cautat doua zile si doua nopti pe pagina unei companii low-cost si a gasit un bilet de 220 de euro, ca deh, vrea sa plece la mare in varf de sezon, nu prea am ce scamatorii sa fac pentru el.

– Pai pentru tine ai gasit altadata cu 80 (euro)!

– Afirmativ, dar calatoream in miez de februarie, nu la final de iulie.

Ce vreau sa lamuresc din capul locului. Companiile aeriene vand biletele de avion prin intermediul agentiilor proprii, pe paginile lor de internet si prin sistemele de rezervare. Sunt sisteme la care au acces numai agentiile, la fel cum exista “motoare” de cautare pe care isi poate exersa talentul de “flight hacker” oricine.

Bucuresti – Roma, cu plecare pe 20 si retur pe 26 ale lunii. La oricare sistem ai apela, din cele amintite mai sus, pretul obtinut va fi in mare, acelasi. Cel mult diferente de 10-15 euro, in functie de comisionul fiecarui site si de deal-urile negociate cu compania.

Deci sub acel 220 de euro despre care irti spuneam, nu am cum sa cobor. Oricate cunostinte (a nu se citi PCR – pile, cunostinte, relatii) as avea in domeniu. In schimb, te-as putea indruma spre o alta companie, alte date, sau spre alte rute de zbor (poate mai adaugam o escala si obtinem un bilet mai ieftin).

Sper ca m-am facut inteles in privinta sintagmei “mai ieftin”.

Ca sa nu povestim pe uscat, iti propun sa facem un exercitiu impreuna. Sa vezi cum “gandesc” situatia. Sunt pe pagina Vola.ro, cea mai mare agentie online de turism din Romania.

 

1. Unde si cand zburam?

Roma, poate cel mai la indemana city-break pentru turistii romani. Am ales o plecare la mijloc de septembrie, desi, vei vedea, sunt flexibil in functie de tariful obtinut. Daca gasesc mai ieftin, mai aman un pic excursia.

vola-1

 

2. Rezultatele cautarii

Cel mai bun pret pentru zilele respective a fost gasit la o cursa Blue Air (102 euro). Insa daca arunci o privire in caseta +/- 3 zile, vei vedea ca sistemul ne sugereaza o economie de 24 de euro, daca suntem flexibili.

vola-2

 

3. Optiunea +/- 3 zile

Click pe butonul indicat si o prima veste cu adevarat buna. In loc de 102 euro, pot zbura cu numai 78, daca schimb putin planul de bataie. Nu mai calatoresc pe 17/24, ci pe 19/23 septembrie.

vola-3

 

4. Calendar tarife

Dar poate pretul ti se pare in continuare unul mare. Oare exista si ceva mai ieftin spre Roma? Caseta “calendar tarife” ar trebui sa ne ajute. Click pe ea, alegi o luna din urmatoarele 5 disponibile, et voila! 48 de euro, in luna noiembrie.

Inca un click pe data de plecare, iar sistemul iti spune care sunt datele disponibile de retur pentru acest pret minim. Sunt cele cand apare 0 euro in caseta de la retur.

De aici mai departe, rezervarea decurge normal. Trebuie introduse datele personale si efectuata plata.

vola-4

 

5. Alerta tarife

Poate nici acest 48 de euro nu e pe placul nostru. Am auzit noi candva, ca un prieten si-a luat bilete cu 25 de euro la Roma, dus-intors. Si se jura ca nu a mintit!

vola-5

OK. Setezi alertele de tarif, adica in ce luni vrei sa calatoresti, cam cate zile si, evident, bugetul de care dispui. Pe urma astepti vestile bune. O sa fii anuntat pe e-mail imediat cum apare un zbor care sa se potriveasca preferintelor tale.  Deci esti la curent cu toate promotiile pe destinatia respectiva fara sa stai cu ochii pe oferte toata ziua.

Oricum nu strica sa ai setate cateva alerte pe destinatii mai scumpe. Pui, sa zicem, un 500 de euro pe Los Angeles, Bangkok sau Buenos Aires. Nu te costa nimic si … cine stie! Daca la un moment dat pretul scade sub cel indicat de tine, vine mail-ul si ai si plecat.

vola-6

Acest articol a fost scris in colaborare cu Vola.ro, cea mai mare agentie de turism online din Romania.

 

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

No Comments

Leave a Reply