autobuz-valencia

Ianuarie 2015, Spania. Orase in care stai la un hotel de 4 stele cu 40 de euro

[image name=line]

Sudul Frantei si coasta Spaniei sunt preferatele mele in materie de destinatii europene de iarna. Obisnuiesc ca in fiecare an sa imi iau o saptamana de vacanta pe la mijlocul lunii ianuarie. Sa fie soare, 13-15 grade, mancare buna – mor dupa bucatariile mediteraneene – reduceri (atunci e perioada soldarilor de iarna) si mai ales sa nu fie aglomerat.

Asa ca mai bine stau in Romania de Revelion si plec dupa aceea. Ceea ce putini stiu, este ca preturile la cazare sunt mai mult decat bune in aceasta perioada. Si ma refer la hoteluri unde vara stai cu 120-140 de euro/noapte, iar in ianuarie platesti chiar si numai o treime din pret.

Si am procedat asa. Intrat pe Booking.com. Am ales un week-end prelungit (15-18 ianuarie), am filtrat lista de rezultate numai dupa hoteluri de 4 stele si iata ce iti recomand.

  • Barcelona. Cea mai buna oferta este la Confortel Bel-Art, 118 euro pentru 3 nopti, camera dubla. Deci sub 40 de euro pe noapte. Lantul Confortel mi-a placut mult. Camere mari, luminoase, pe stilul modern. Am stat in alti ani la Confortel Barcelona, langa mare, pe linia galbena de metrou. Dupa cum poti vedea in lista de rezultate, cu 50 de euro pe noapte stai linistit in acea perioada la Barcelona.
  • Valencia. Daca aterizezi la Barcelona, in vreo 3 ore poti ajunge cu trenul la Valencia. Orasul vechi parca e desprins din filmele cu toreadori. E musai sa te plimbi, sau sa faci jogging prin gradinile Turia, un brau de verdeata care strabate tot orasul. Zona noua a Valenciei are constructii inalte si restaurante fine la parter. Cu 40 si un pic de euro pe noapte, gasesti o camera nu buna, foarte buna.
  • Cordoba. Orasel din Andaluzia (sudul Spaniei), aflat la mai putin de o ora de mers cu trenul de Malaga, acolo unde aterizezi. Se simte influenta arabeasca. Multe hoteluri au curti interioare, coloane, portile acelea din fier forjat, palmieri si portocali. M-am simtit in Cordoba ca acasa. Oi fi fost de-al locului in alta viata. Cine stie!? Preturile sunt cele de care ti-am spus si la orasele de mai sus. Eu am stat acum 2 ani la Macia Alfaros, care costa acum 162 euro/3 nopti.
  • Sevilla. Din Cordoba, tot asa, cam intr-o ora, ajungi la Sevilla. Intr-un top personal, Sevilla este la egalitate cu Parisul. Acolo hotelurile sunt si mai ieftine. La 4 stele, se porneste de la 112 euro/3 nopti. Daca ai noroc, poti prinde si o corida. Eu nu sunt pasionat.
  • Daca tot ajungi in Andaluzia, iti recomand si alte orase precum Granada, Jerez, Huelva sau sa ajungi in Gibraltar.

[wpsgallery]

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *