ianuarie

JUR CA ai de unde alege! Cele mai avantajoase bilete de avion din ianuarie si februarie

[image name=line]

Acum ca sarbatorile de iarna (aproape) s-au terminat, iar bugetele de vacanta trebuie musai resuscitate (nu stiu cum, dar trebuie), am aruncat o privire prin ograda companiilor aeriene europene pentru a vedea ce “se mai poarta” in ianuarie si februarie in materie de zboruri. Rezultatele, in multe cazuri au fost surprinzatoare!

 

Hai cu Istanbulul!

Spre deosebire de alte orase europene, Istanbulul poate fi vazut si iarna. Nu o sa iti inghete nasul!

Cu Pegasus Airlines, low-cost turcesc, mergi bine-mersi la Stanbul cu 80 de euro (bagaj de 20 de kilograme inclus) (foto 1). Singura problema e ca nu aterizezi pe aeroportul principal. Daca vrei pe Ataturk, atunci te urci frumos in Turkish Airlines. E mai piperat, dar obrazul subtire cu cheltuiala se tine (foto 2).

La Tarom, tariful minim este 153 euro.

[wpsgallery]

easyJet la Londra

De cand a intrat pe piata romaneasca, easyJet este un competitor serios pentru toate companiile care zboara spre Londra. Am gasit pentru finalul lui ianuarie si inceputul lui februarie, un pret excelent –  78 euro, Bucuresti-Londra, fara bagaj de cala (foto 3). Bagajul de cala de 20 de kilograme mai costa 44 euro dus-intors.

 

“Mocaciuni” de la Wizz Air

Astept ziua in care Wizz Air va spune ca zboara gratuit! Ca trebuie sa iti platesti numai bagajul si taxele de aeroport. Tarife atat de mici, pe unele destinatii, mai vezi doar la Ryanair.

Exemple:

 • Bucuresti – Alghero (Sardinia) – 32 euro dus-intors in februarie, fara bagaj de cala. Cu tot cu bagaj, biletul se duce la 75 de euro, dar tot e bine (foto 4).
 • Bucuresti – Oslo (Norvegia) – 32 euro dus-intors, fara bagaj de cala. Cu tot cu bagaj, biletul ajunge la 86 de euro. (foto 5).
 • Bucuresti – Milano47 euro, fara bagaj de cala. Ideal pentru cei care merg la shopping (foto 6).
 • Bucuresti – Napoli51 euro, fara bagaj de cala. Aproape toate zborurile dupa data de 24 ianuarie sunt la acest pret (foto 7).
 • Bucuresti – Venetia – 51 euro, fara bagaj de cala (foto 8). Pe 15 februarie incepe Carnavalul de la Venetia.

 

82 de euro pe Coasta de Azur cu Blueair

Cand zici Blueair, spui Nisa (Coasta de Azur) si Malaga (sudul Spaniei).

Ianuarie e o perioada buna de a merge in ambele destinatii, mai ales pentru cei care nu si-ar permite asta pe durata verii. La Nisa se ajunge cu 82 de euro (foto 9), bani la care mai adaugi, sau nu, 18*2=36 euro bagaj de cala.

Din Malaga posibilitatiile sunt “fara numar”. Andaluzia (regiunea de sud a Spaniei) este incantatoare si foarte ieftina. La distante de cel mult 1-2 ore de Malaga sunt Cordoba, Granada sau Sevilla. De asemenea, poti ajunge usor in Gibraltar, iar de acolo sa traversezi in Maroc.

127 de euro costa un bilet in perioada 6-11 februarie, din Bucuresti catre Malaga. Pentru bagaj de cala mai pui 36 euro (foto 10).

 

Daca ai gasit si tu ceva mai ieftin, lasa te rog un comment, sa ne bucuram si noi de pont!

* Acesta nu este un articol promotional. Preturile prezentate sunt valabile la data publicarii articolului. Daca ti se pare util, te astept cu un like pe pagina  facebook.com/Mihajurca.ro.  Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

5 Comments

 • Gabi Udrescu

  de la Craiova se zboară cel mai ieftin din RO la Londra, vreo 250 de lei cu Wizz prin februarie. go check 🙂

 • roxyfoxy

  Ceva sugestii ieftine pentru Madrid stii? Merci 🙂

 • Tornea

  Asteptam o rubrica cu preturi accesibile pt zboruri luna de luna! Felicitari pt blog!

 • Luc

  in legatura cu gratisul la wizz air chiar a fost o data; acum cativa ani cand aveau cursa Bucuresti-Budapesta; am prins bilete atunci cu 18 lei dus-intors (ceva taxe);

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *