plaja-grecia

Nu uita cand pleci in Grecia, papucii speciali pentru plajele cu pietre

[image name=line]

Varietatea este poate cel mai frumos aspect al turismului. Exista pe lumea asta plaje si plaje. Unele cu nisip alb si fin, altele cu nisip de calitate satisfacatoare (cum e cazul in Romania), dar si plaje cu pietre. La cele din urma as vrea sa ma refer in cele ce urmeaza.

Inainte de a pleca in vacanta intr-un loc nou, documenteaza-te putin asupra conditiilor pe care le vei gasi la destinatie. In cazul meu, Grecia in acest an. Plaja arata cum o vezi mai jos. Pietre – multe si rotunde.

papuci-plaja-3

Fara papuci, plangi efectiv cand iesi din apa. Te inteapa totul, si daca mai gasesti si cate un bolovan prin apa in care sa dai cu piciorul, ii faci cu ou si cu otet pe greci de numa-numa. Dar nu e vina lor ca tu nu te-ai dotat corespunzator.

Pe scurt. Mi-am luat papucii din figura alaturata, speciali pentru terenurile accidentate. Am renuntat, deci, la slapi.

papuci-plaja-2

Sunt facuti dintr-un poliester mai gros si au talpa de cauciuc. Investitia a fost de vreo 40 de lei, intr-un magazin Decathlon. dar se gasesc si in alte magazine. Teoretic se usuca usor. In practica fac fleosc, fleosc, cand mergi spre camera.

Astia sunt ai doamnei. Sunt noi, pentru ca nu intra in apa. Ca e uda si e rece. Sa nu ma auda/citeasca! 😛

papuci-plaja-4

Pont: Ia-ti o pereche fixa, ca sa nu o pierzi prin apa. Aici nu merge rationamentul “ii iau mai mari ca poate ii incalt cu o soseta mai groasa”. 😉

Sunt buni si impotriva aricilor de mare, daca ei exista in zona unde mergi.

Cam asta ar fi. In rest, numai de bine de pe plajele Greciei.

plaja-grecia-2

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

1 Comment

  • Delia

    Ar merita sa lasi in urma apa rece si plaja aspra din Loutraki si sa vizitezi orasul antic Epidaurus, la 60 km de Corint. Amfiteatrul cu acustica perfecta este unul din cele mai bine conservate exemple de arhitectura greaca antica. Face parte dintr-un sit arheologic vast care cuprinde si templul dedicat lui Asklepios. Preotii templului erau cu totii medici, iar instrumentele chirurgicale folosite de ei pot fi vazute in micul muzeu alaturat. Vestigiile arheologice se afla intr-o vale larga si sunt inconjurate de pini si maslini. Pozitia orasului a fost aleasa de vechii greci pentru ca vizitatorul sa ajunga plin de veneratie la temple.
    Deasemeni in zona Nea Epidavros sunt livezi de portocali deschise turistilor, acolo am mancat singurele portocale adevarate din viata mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *