prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-45

Prognoza meteo 14-20 octombrie. Saptamana desfasurata sub semnul norilor

[image name=line]

Luni si marti, in lipsa vantului, regimul termic va fi destul de placut, insa ca aspect nu va fi o vreme frumoasa. Doar in Transilvania si la munte, vor mai fi intervale cu soare si temperaturi mai mari de 20 de grade la amiaza.

Foarte cald a fost in zonele situate in interiorul arcului carpatic duminica, dar si mai cald sambata, cand, maximele au atins si depasit frecvent 25 de grade , ajungand pana la 28 de grade la Gurahonţ, Lugoj şi Holod.

In sudul si in estul tarii vor mai fi nori josi, de tip stratiform, putina ceata si izolat burnita, mai ales dimineata, iar in vest si nord-vest vor fi ploi, putine si slabe luni, putine dar moderate cantitativ, insotite de descarcari electrice, marti, dupa care ploile vor cuprinde toata tara si vor fi mai frecvente, miercuri, in jumatatea de vest, iar joi si partial vineri, in jumatatea de rasarit.

Odata cu extinderea ploilor, se va intensifica si vantul; in zonele montane inalte ar putea fi  trecator averse si de lapovita sau de ninsoare. Va fi si o scadere de temperatura ce s-ar putea reflecta mai bine in vest, nord si centru, pentru ca, in restul regiunilor, daca locul cetii va fi luat de ploi, atmosfera se mai „spala” si atunci valorile termice ar putea sa mai creasca usor.

In ultimele zile, in sud si in est, unde a predominat o vreme inchisa, maximele s-au situat doar intre 12 si 17 grade, iar la Bucuresti mercurul termometrelor nu  a trecut la amiaza de 14 grade.

Scaderea de temperatura, ce va urma, nu va afecta noptile si diminetile, cand temperaturile vor ramane pozitive, chiar si in depresiuni, oricum peste cele normale la aceasta data si apropiate de cele de pana acum.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *