prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-60

Prognoza meteo 16-22 decembrie. O saptamana calma, fara ploi, vant sau ninsori

[image name=line]

In aceasta saptamana, in tara noastra, nu ploua, nu ninge si nici nu bate vantul. In lipsa vantului si in conditii de presiune ridicata, cu valori ceva mai mici decat in ultimele zile, cand, in majoritatea regiunilor au fost mai mult de 770 mm Hg, va fi ceata in zonele joase de relief, in principal, la sfarsitul noptilor si in primele ore ale zilelor.

Temperaturi minime nocturne mai mici, chiar sub -10 grade vor fi in depresiuni, iar peste 0 grade pe litoral si in Delta Dunarii, apoi in Dealurile de Vest.

Maximele diurne vor fi in crestere. In partea de nord a Olteniei, a Munteniei si in sudul Banatului vor fi valori, la amiaza, de pana la 8…10 grade, iar de miercuri posibil 12…13 grade.

La fel de cald va fi la deal si la munte, ceea ce va conduce la diminuarea stratului de zapada, mai consistent, acum, in zonele mai inalte din Muntii Apuseni, Muntii Banatului si Carpatii Meridionali, de pana la 62 cm la Balea Lac, 42 cm la Stana de Vale, 40 cm la Rinca si Parang, 37 cm la Semenic si Paltinis, 26 cm la Ceahlau Toaca, 14 cm la Sinaia cota 1500, 8 cm la Predeal si doar 2 cm la Vf. Omu.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *