prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-53

Prognoza meteo 18-24 noiembrie. Vreme in incalzire, cu temperaturi peste cele normale

[image name=line]

In aceasta saptamana, vremea din tara noastra se va incalzi, asa incat, temperaturile din  cursul noptilor, vor deveni pozitive si in estul Transilvaniei.

Incepand de  miercuri, minimele vor ajunge la valori aproximativ egale cu maximele ce ar fi normale in aceasta perioada de noiembrie, cuprinse in marea lor majoritate intre 2 si 11 grade, iar maximele in general intre 10 si 18 grade.

Ca aspect, va predomina o vreme inchisa in regiunile sudice si de rasarit, luni si marti, cu un cer mai mult noros, dar numai izolat ploi slabe sau burnita, in timp ce in celelalte regiuni va fi destul de mult soare.

De miercuri, cand si vantul se va intensifica in majoritatea regiunilor iar temperaturile cresc, vor fi ploi, si cu caracter de aversa, trecator izolat posibil si descarcari electrice, in jumatatea de vest a tarii si pe arii foarte restranse si de scurta durata si in cea de est.

In zonele intracarpatice, in principal, pana la inceperea ploilor, va mai fi ceata, indeosebi dimineata. Ceata ar putea sa apara, tot dimineata, si in zonele joase de relief din sud si din est, in special pe vaile raurilor, iar la inceput, la munte, si in speta in Muntii Banatului si Carpatii Meridionali, la altitudini mari, ar putea fi si lapovite si ninsori (mai degraba fulguieli).

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *