prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-68

Prognoza meteo 20-26 ianuarie. Vremea se raceste serios in special in Moldova

[image name=line]

In aceasta saptamana, in tara noastra, temperatura aerului va fi in scadere, treptata si aproape continua. Scaderea va fi mai accentuata in Moldova si zona Carpatilor Orientali, unde si maximele vor fi negative.

Cel mai probabil, incepand de joi, in cursul diminetilor vor fi si sub -12…-14 grade, iar la amiaza -6…-7 grade. In aceasta parte a tarii, treptat vor predomina ninsorile, insa nu importante cantitativ. Va fi si vant, doar atat cat sa favorizeze producerea de polei, asa cum s-a intamplat si azi dimineata (luni, 20 ianuarie).

Lapovite si ninsori isi vor face aparitia, in zilele viitoare, si in restul zonelor montane, mai ales in Carpatii Occidentali, trecator si in Maramures, in timp ce in celelalte regiuni vor fi ploi.

Cele mai mari temperaturi raman in Banat, Crisana, Maramures, estul Baraganului si Dobrogea, luni pana la 13…16 grade, marti pana la 11….13 grade, iar miercuri astfel de valori sunt de asteptat in Oltenia, arealul lor fiind in restrangere joi, catre sudul Banatului, vestul si sud-vestul Olteniei.

Sfarsitul de saptamana si inceputul saptamanii viitoare, pare a fi mai de iarna, cu mai multe ninsori si temperaturi diurne negative, foarte mici, chiar sub -8…-10 grade, tot in Moldova.

La Bucuresti, valori termice negative, si ziua si noaptea, sunt posibile incepand de sambata, 25 ianuarie. Si pana atunci temperatura va fi in scadere, usoara si treptata, vor mai fi nori, ploi, dar si ceata.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *