prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-24

Prognoza meteo 24-30 iunie. “Nicio zi fara ploaie” sau … “toate zilele cu ploaie”

[image name=line]

„Nici-o zi fara ploaie” va fi dictonul vremii in aceasta saptamana, timp in care regimul termic se va pondera. Daca luni si marti, chiar, in sud-estul tarii, respectiv in Muntenia, sudul si partial estul Moldovei, sud-estul Olteniei si partea continentala a Dobrogei, vor mai fi la amiaza 33…35 de garde si implicit dinsconfort termic, in zilele viitoare vor fi maxime de pana la 29…31 de garde, iar in restul regiunilor si mai ales in cele situate in interiorul arcului carpatic, maximele nu prea vor mai depasi 25 de grade.

Ploile, indeosebi averse, insemnate cantitativ si cu caracter torential,  vor fi mai frecvente dupa amiezele si la inceputul noptilor, asa cum se intampla de obicei in anotimpul cald al anului. Frecvente vor fi si descarcarile electrice si va mai cadea grindina, iar intensificarile de vant legate de momentul de inceput al ploilor, ar mai putea avea si aspect de vijelie.

Foarte expuse unor astfel de manifestari vor fi Transilvania, Moldova, Maramuresul, toate zonele de deal si de munte, insa nu vor lipsi nici din restul teritoriului, inclusiv din Capitala.

Conditii pentru manifestari mai urate de instabilitate, respectiv cantitate mare de apa in timp scurt, vijelie si chiar grindina, la Bucuresti, ar fi cu mai mare probabilitate in cursul serii de marti.

Litoralul va fi mai putin expus. In acea zona, averse, vant si descarcari electrice vor fi, cel mai probabil in cursul zilei de miercuri, insa nu pentru mult timp, majoritatea fenomenelor de acest gen urmand sa fie mai prezente in partea continentala a Dobrogei, in apropierea Muntilor Macinului, din nori care se vor retrage spre Delta, in deplasare catre Moldova.

Temperaturile vor fi, in aer, de 22…24 de grade dimineata si in jur de 27 de grade la amiaza, iar in apa marii 23…25 de grade.

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *