prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-17

Prognoza meteo de week-end. Cum va fi vremea in perioada 31 mai – 2 iunie

[image name=line]

In jumatatea de vest a tarii, joi, si in cea de est, joi seara si joi noaptea, vor fi manifestari de instabilitate atmosferica accentuata, respectiv, averse insemnate cantitativ si cu caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, chiar si vijelii si caderi de grindina.

La fel de intense, astfel de fenomene vor fi vineri in jumatatea de nord a Moldovei, iar in noaptea de vineri/sambata si in jumatatea de sud a Dobrogei.

Dupa aceea, in regiunile sudice si de rasarit, vremea va deveni in general frumoasa, insa valorile de temperatura vor fi in scadere. Daca joi maximele vor ajunge pana la 29…30 de grade, in zonele in care ploile incep mai tarziu, in zilele viitoare acestea se vor incadra intre 22 si 26 de grade. In schimb, in zonele situate in interiorul arcului carpatic, scaderea de temperatura va fi mai serioasa, valori sub cele normale la acesta data, maxime intre 17 si cel mult 23 de grade pana la sfarsitul acestei saptamani si sub 20 de grade in primele zile ale saptamanii viitoare. Tot acolo vor mai fi innorari si ploi, mai linistite ca mod de manifestare, practic o vreme mai de toamna. Minimele nocturne, in toata tara vor fi scazute, in mare parte comparabile cu cele de pana acum, intre 10 si 15 grade, mai mici in nord si in centru.

Litoralul va avea ploi si descarcari electrice joi noapte si din nou vineri/sambata si temperaturi in aer intre 22 si 24 de grade. Apa marii s-a racit foarte tare, in conditii de vant dinspre larg, avea joi dimineata 19 gradela Sulina, 14 grade la Gura Portitei, 12 grade la Mangalia si doar 11 grade la Constanta. Chiar daca, dupa ploi apare soarele  si vantul isi schimba directia dinspre uscat, temperatura acesteia nu va creste prea mult.

La Bucuresti, averse, tunete, fulgere, vijelie chiar si conditii de grindian, vor fi joii, in orele serii, dupa care vremea va deveni in general frumoasa, insa temperatura scade si aici, maxime pana la sfarsitul acestei spatamani si in prima parte a saptamanii viitoare, intre 23 si 26 de grade.

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *