prognoza-meteo-vreme-romica-jurca

Prognoza meteo pentru aceasta saptamana. Sa nu ne grabim. Nu am scapat inca de iarna!

[image name=line]

Inundatiile, primavara, sunt de obicei urmare a topirii rapide a zapezii, sub presiunea temperaturilor ridicate si a ploilor. Un astfel de efect se resimte acum pe Dunare, iar cresterile de debite de saptamana trecuta, pe raurile din vestul si nord-vestul tarii, s-au datorat persistentei, zile in sir, a ploilor in zona si a altora, foarte insemnate cantitativ, in mai putin de 24 de ore.

Racirea ce a urmat in zilele de vineri, sambata si duminica, a fost accentuata, dar nu s-au inregistrat recorduri noi de frig pentru acesta perioada calendaristica. Dupa ninsori, s-a produs bruma si chiar inghet la sol, dar astfel de fenomene, sunt normale pana la „echinoctiul de primavara”.

In prima parte a acestei sapatamani, vremea se va incalzi, asa incat, majoritatea valorilor de temperatura se vor incadra, la amiaza intre 12 si 18 grade, iar cele din cursul noptilor vor fi preponderent pozitive.

Ca aspect, vremea va fi destul de schimbatoare cu nori si ploi, mai multe in vest, nord si centru, mai putine in rest. De vineri, insa, temperatura va avea o noua scadere si probabilitatea de transformare  a ploilor in lapovita si ninsoare, la munte, apoi si in zonele mai joase din vest, nord si centru, va fi in crestere.

Cel mai probabil, sfarsitul de saptamana si inceputul celei viitoare, va fi cu minime nocturne tot negative, dar nu atat de scazute ca in ultimele dimineti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *