prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-83

Prognoza meteo weekend 21-23. Soare si temperaturi ridicate pentru aceasta data

[image name=line]

Soare si temperaturi ridicate. Acestea ar fi caracteristicile vremii din tara noastra, la acest sfarsit de saptamana si chiar la inceputul saptamanii viitoare. Dealtfel, de ieri, 20 martie, primavara si-a intrat in drepturi si din punct de vedere astronomic, iar dupa aceasta data, lapovite sau ninsori ar mai fi normale in zona de munte.

In zilele viitoare, insa, precipitatiile vor lipsi; cerul va fi variabil, spre mai mult senin, iar vantul va avea unele intensificari la munte, cu viteze mai mari in Campia de Vest.

Valori termice usor negative, in cursul diminetilor, vor mai fi doar in estul Transilvaniei; maxime mai scazute, cuprinse intre 10 si 14 grade, se vor inregistra pe litoral, unde se va resimti influenta apei marii, destul de rece in acest moment, dinspre care este si va ramane orientat, vantul.

Cele mai multe din temperaturile maxime, ale urmatoarelor zile, se vor incadra intre 16 si 23 de grade, cu 22…23 de grade in vestul, nord-vestul si sudul tarii, iar minimele nocturne, cu exceptia celor din estul Transilvaniei, vor fi cuprinse intre 4 si 10 grade,  cele 10 grade fiind posibile in Dealurile de Vest.

La Bucuresti, un cer mai mult senin; vant in general slab; 5…7 grade dimineata si 20…22 de grade la amiaza.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *