moscova

TRAVEL DESIGN. Ce poti face cu 1000 de lei? Un city-break la Moscova

[image name=line]

Pentru amatorii de destinatii “mai altfel”, am azi un mic plan de bataie pentru Moscova. Excursia se cladeste pe scheletul tarifului de 142 de euro oferit de TAROM pentru un zbor Bucuresti-Moscova. Stai 3 nopti la destinatie. Pleci pe 6 iulie, intr-o duminica, si te intorci pe 9 iulie, miercuri seara.

traseu

Acum, la capitolul cazare, fiecare cum se descurca. Poti alege varianta “4 stele, inspre periferie” – exemplu Hotel Izmailovo Alpha Hotel. Un hotel corect, la vreo 50 de metri de statia de metrou Partizanskaya, pe linia albastra (mare lucru la cum se circula la suprafata in Moscova), nota 8 pe Booking.com. Cica ajungi in centru in 15 minute. Pret pentru o camera dubla, 3 nopti – 183 euro.

Vrei mai in centru? Arbat House, 3 stele – 292 euro (camera dubla)

In general, in zona centrala, trebuie sa te asteoti sa platesti aproximativ 150 euro/noapte/DBL.

Deci, daca luam prima varianta, ajungem la un total pentru 2 persoane de:

 • 142*2*(avion)+183 (cazare) = 467 euro, adica 234 euro de persoana

Un abonament de metrou, valabil 1 zi, costa in Moscova 200 de ruble (aproape 19 lei), iar o calatorie simpla 40 RUB (3,7 RON).

ATENTIE! Pentru a intra in Rusia, ai nevoie de viza. Prietenul Razvan Pascu iti spune care sunt pasii pentru a o obtine. Spor la treaba!

 

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

5 Comments

 • Stefan

  Viza o sa coste 70 eur+tva
  Invitatia pt viza o sa coste in jur de 30 eur.
  Intrarile in diverse locuri vor fi si ele scumpe, mancarea la fel.

  Asa ca 1000 lei sunt foarte ipotetici si buni de titlul unui articol, nu ceva real 🙂

  • Mihai Jurca

   Ștefan, eu ți-am propus un traseu. Dacă tot timpul există oameni ca tine care baga strâmbe, nu mai ajungem nicăieri. Și dacă stai acasă mănânci, dragul meu. Și dacă intri la Antipa plătești. Poți trece peste astea? Pe bune, acum!

   • Stefan

    Nu bag contre, spun doar ca va costa mult peste 1000 lei (Realist vorbind). Daca stau acasa nu merg la Antipa si nu platesc viza+invitatie 🙂

    Pentru cei care au sub 26 ani e de recomandat sa aiba un card ISIC in Moscova, aproape la toate obiectivele turistice au reduceri consistente.

    • cristi

     Dupa cum observi, el a pus doar cazarea si drumul. Evident ca nu te duce doar 1000 de lei excursia, ca poate mai vrei si tu alte chestii nu doar sa te avionezi in fata hotelului si sa te lauzi ca ai dormit trei zile in Rusia, dar orientativ este un deal bun.

 • Ela

  Interesant, desi e cam scumpa Moscova, nu e chiar de luat gandul de la ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *