prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-46

Prognoza meteo weekend 18-20 octombrie. Vremea se indreapta dar temperaturile vor scadea

[image name=line]

Ploile din ultimele 24 de ore, din tara noastra, in mare parte de provenienta mediteraneana, au fost, ca mod de manifestare, similare celor din timpul verii, respectiv averse, insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului. Cantitatile de apa au totalizat si depasit 30 l/mp in Crisana, vestul si sud-vestul Transilvaniei, estul Olteniei si vestul Munteniei.

Cel mai mult a plouat in zona Muntilor Apuseni si pe raza judetului Arges, intre 62 si 73 l/mp, iar pe Dealu Negru, la Moraresti au fost 94 l/mp.

In sudul si in sud-estul tarii, va mai ploua joi, iar vantul va avea intensificari. Ploi slabe si pe arii restranse vor mai fi si in centru si la munte, indeosebi in zona Apusenilor. Vineri, in aceleasi regiuni vor mai fi reprize de ploaie, putine si slabe, dupa care vremea va fi in general frumoasa, insa valorile de temperatura vor fi in usoara scadere.

La nivelul intregii tari, pana la sfarsitul acestei saptamani, vor fi maxime cuprinse intre 15 si 21 de grade, mai scazute pana in jur de 12 grade in estul Transilvaniei si la tarm de mare in Delta Dunarii, iar sambata mai scazute si in Moldova, unde maximele pornesc de la numai 9…10 grade.

Minimele din cursul noptilor se vor incadra in general intre 4 si 11 grade, mai mici duminica dimineata, cand in Moldova, vor fi si valori usor negative, iar in estul Transilvaniei sub -5…-6 grade.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *