Travel tips Uncategorized

1 iunie – Ziua Copilului. Cele mai interesante 3 alternative la Disneyland Paris

15/05/2013
1-iunie-destinatii
[image name=line]

Scurt si la obiect. Se apropie 1 iunie – Ziua Copilului. Iti propun 3 alternative, sper eu interesante, la binecunoscutul Disneyland Paris, despre care ti-am vorbit aici.

 

1. Europa Park – Germania

Daca ar exista un clasament oficial, ca in tenis, Europa Park din Germania ar fi numarul doi in ierarhia celor mai spectaculoase parcuri de distractii din Europa. Este situat in Germania, foarte aproape de granita cu Franta, cam la jumatatea distantei intre Freiburg si Strasbourg.

europa-park

Europa Park este casa a nu mai putin de 11 Roller coaster-uri. Nici nu este foarte greu, tinand cont de faptul ca parcul este detinut de Familia Mack, producatori de vehicule din 1780 si de roller coaster-uri din 1921.

In Europa Park poti sa te distrezi pe apa : Atlantica Shower, rafting in fiordurile norvegiene sau pe raurile tiroleze (austriece). De asemenea, tu si copilul tau, va puteti delecta la un cinema 4 D, la diverse show-uri (exista unul si pe gheata) sau va puteti da in carusel.

Parcul este organizat pe numeroase zone nationale : Rusia, Olanda, Germania, Elvetia, Grecia, Franta, Scandinavia, Portugalia, s.a.m.d.

Exista, de asemenea, in incinta, hoteluri si restaurante.

Cel mai ieftin bilet de intrare costa 34 de euro pentru un copil si 39 de euro pentru un adult.

europa-park-2

Europa Park – Foto via badenweiler.de

2. Portaventura – Spania

Acest parc tematic se afla in Catalunya, la aproximativ o ora de mers cu masina de Barcelona. Daca nu ai vazut cum arata un parc imens, atunci trebuie neaparat sa dai o fuga pana la Portaventura.

portaventura-1

Statistica spune ca este al 6-lea cel mai vizitat parc de acest gen din Europa. Are un parc acvatic inclus si patru hoteluri.

Parcul pune accent deosebit pe peisaje si pe modul in care este organizat. Are 6 zone tematice : Mediterrània, Vestul Indepartat, Mexic, China, Polinezia si Sesamo Aventura.

Daca vrei sa te dai in roller coaster-uri trebuie sa ai inima tare. Shambhala – Expeditie in Himalaya iti ofera adrenalina la vreo 135 km/h. La fel si Furios Baco.

Cel mai ieftin bilet de intrare costa 39 de euro pentru un copil si 45 de euro pentru un adult.

portaventua-2

Portaventura (Shambhala & Dragon Khan) – Foto via en.wikipedia.org

3. Efteling – Olanda

Este cel mai mare parc de distractii din Olanda si unul dintre cele mai vechi de acest gen din lume. Este situat in orasul, aproape imposibil de pronuntat, Kaatsheuvel. Mai bine te uiti pe harta de mai jos ca sa vezi unde e construit.

efteling

Parcul, deschis in 1952, pune accentul pe zane (nu de la “Surprize”), povesti, mitologie, fabule si folclor. Resortul cuprinde parcul propriu-zis, un hotel de patru stele, un teren de golf si un nou parc de vacanta cu bungalouri, din 2009. In total sunt 5 roller coastere si 4 “plimbari” pe apa.

Merita retinut si faptul ca atunci cand a fost construit, acest parc a beneficiat de consultanta din partea celor de la Disneyland Paris.

O vizita la Efteling nu este foarte ieftina. Deh, ce e ieftin in Olanda? Un mic dejun la unul dintre reastaurantele deschise in incinta costa 15,50 euro pentru un adult si 7,75 euro pentru un copil cu varsta intre 4 si 12 ani. Piticii sub 3 ani mananca gratuit.

Cel mai ieftin bilet de intrare costa 32 de euro. Biletele cumparate online sunt mai ieftine cu 2,50 euro decat cele luate la fata locului. Micutii sub 4 ani intra GRATUIT.

efteling-2

Efteling – Foto via en.academic.ru

Asa ca acum ai de unde alege. Saptamana viitoare iti voi prezenta alte 3 destinatii pentru 1 iunie.

Foto header : presse.europapark.com

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

1 Comment

  • Reply Cezara 20/05/2013 at 11:53

    As mai adauga la lista http://www.italiainminiatura.com/
    E langa Rimini, IT.

  • Leave a Reply