zboruri-catre-nicaieri

Adioso – vacanta cu subiect si predicat. Site-ul care iti “citeste” gandurile

[image name=line]

Nu va mai trece mult timp pana cand internetul ne va citi gandurile. O sa vii acasa, vei realiza ca nu ai lapte in frigider, iar pe ecranul smartphone-ului iti va aparea adresa unui magazin on-line. Click si ai cumparat!

Am gasit aseara un site destept. Cat m-oi da eu de inteligent, dar pagina asta ma eclipseaza de la ani lumina distanta.

In practica, Adioso este un motor de cautare pentru bilete de avion. Ce te lasa mut, este modul in care se face aceasta cautare. Trebuie sa scrii o propozitie in care sa-i spui ce vrei de la el.

Exemplu: “Barcelona for a week, under 200 euro” (O saptamana in Barcelona, sub 200 euro).

Motorul iti detecteaza locatia (punctul de plecare – Bucuresti in cazul meu), stie ca va trebui sa stai o saptamana la destinatie si va cauta, din momentul respectiv, prima perioada in care va gasi un bilet sub 200 de euro.

Daca nu ai o idee conturata 100% despre locul in care vrei sa mergi in vacanta, poti cauta ceva de genul “Bucharest to northern Europe, late march 2014”. Sistemul iti va intoarce rezultate din cursele existente catre orase din nordul Europei, la final de martie.

nordul-europei

Te intrebi, probabil, cum resuseste sistemul ca de la o simpla propozitie introdusa in campul de cautare, sa iti gaseasca vacanta dorita.

Pai exista niste tag-uri (etichete) pe care  Adioso le gaseste in expresia ta. Cand aude next month, el asociaza in algoritmul de cautare perioada cuprinsa intre 1 si 30 sau 31 din luna care urmeaza.

Late march = ultimele zile din luna martie, Northern Europe = tarile din nordul Europei, s.a.m.d.

Daca ai pus o sintagma pe care el nu o recunoaste, nu-ti face griji. Vei putea sa o editezi imediat dupa ce ai dat SEARCH, pentru ca iti apar sus toate aceste etichete. Poate ca nu e Barcelona pe care o cauti (mai exista unele prin Statele Unite), sistemul te intreaba, iar tu poti modifica.

bun

O optiune folositoare este si cea de “urmarire a pretului”. Poti fixa o limita superioara pentru pretul biletului de avion, iar cand acest pret va scadea sub suma pe care ai introdus-o, vei primi un email care iti va spune acest lucru.

cautare

Exista multe alte optiuni in sistemul de cautare, dar le vei gasi singur. Daca dintr-o lista de bilete nu-ti place o anumita companie aeriana, o poti elimina, daca vrei sa gasesti zborul cel mai rapid/ieftin o poti face.

 

Pentru cine e bun Adioso

Daca nu ai inspiratie, esti flexibil in alegerea destinatiei si a datelor de calatorie, nu te pricepi foarte bine la cautarea biletelor de avion, atunci Adioso ti se potriveste ca o manusa.

 

Pentru cine nu e bun Adioso

Cu siguranta ca pentru cei care se cearta in cuplu, daca vreunul din ei nu stie sa caute. 🙂 Sintagma “vreau inapoi la mama” nu va da rezultate. Era o gluma!

mama

 

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe pagina  facebook.com/Mihajurca.ro.  Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *