Travel tips Uncategorized

Casa Comana, Giurgiu. Un loc superb. Pacat de servicii!

06/05/2014
casa-comana
[image name=line]

“Romania este o tara superba. Pacat ca e locuita!”. Este afirmatia pe care o face la nervi un foarte bun prieten. Acum nu o sa fiu atat de transant si as nuanta putin vorbele lui, spunand ca “Romania e o tara superba, pacat de servicii!”.

Ultima isprava, de 1 Mai. Unde sa mergem, unde sa mergem? Auzisem de Comana, in judetul Giurgiu. Rezervatie naturala, Delta Neajlovului (a doua din tara dupa Delta Dunarii), Manastirea Comana, aer curat si chiar locul unde se spune ca ar fi ingropat Vlad Tepes. Mai mult, nici nu ai ce sa ceri.

Ca sa semnezi condica la Comana, ai nevoie de masina, solida. O apuci pe drumul de Giurgiu, si dupa ce iesi din 1 Decembrie si treci podul, ti se arata un sens giratoriu. Acolo faci stanga, si mai mergi asa cale de vreo 20 de kilometri pe un drum judetean. Ultimii kilometri sunt plini de gropi, dar asta nu e o noutate pentru drumurile din Romania.

Si ajungi la Casa Comana, un conac boeresc care serveste drept restaurant, loc de cazare si pivnita unde se pot degusta vinuri. Intregul complex este situat pe malul “deltei”. Dincolo. peste drum, e padure.

Nu voi insista foarte mult pe descrierea locului, deoarece fotografiile sunt relevante. Este un loc care se apropie de perfectiune, amenajat cu mult bun gust. Vizitatorii cu conditie fizica se pot cocota prin copaci, urmand traseele parcului de aventuri. 50 de lei – “amenda” pentru 3 ore de traseu.

Alte activitati: tras cu arcul, coboratul pe tiroliana peste lac, plimbari cu barca sau canoe, biciclete, s.a.m.d.

  • casa-comana-11
  • casa-comana-8
  • casa-comana-7
  • casa-comana-3
  • casa-comana-6
  • casa-comana-22
  • casa-comana-21
  • casa-comana-20
  • casa-comana-19
  • casa-comana-18
  • casa-comana-17
  • casa-comana-16
  • casa-comana-15
  • casa-comana-23
  • casa-comana-24
  • casa-comana-14
  • casa-comana-13
  • casa-comana-12
  • casa-comana-10
  • casa-comana-9
  • casa-comana-5
  • casa-comana-4
  • casa-comana-2
  • casa-comana-1

Complexul este construit “cu cap”. E cam ca la telefonia mobila. Telefonul e gratuit, dar abonamentul costa 20-30 de euro pe luna. Cine alege sa mearga pana la Comana, nu vine pentru o jumatate de ora. Daca tot bati drumul pana acolo, trebuie sa stai mai mult. Si la un moment dat ti se face foame. Deci, vrei, nu vrei, esti un turist “captiv”. Prin urmare, va trebui sa alegi unul din cele 3 restaurante (atatea am numarat eu) unde sa iei pranzul – unul grecesc, altul cu specific romanesc – aflat la 30 de metri de primul pe malul lacului – si unul chiar in “conac”.

Mancarea este proasta si scumpa! Dau doua exemple rapide si am fugit.

mancare-comana-2

mancare-comana-1

Ai ghicit! In prima farfurie e mamaliga cu branza, smantana si ou, iar in ceaunul de fonta este pomana porcului. 40 de minute am asteptat ca sa vina aceste feluri “complicate” de mancare. Iar cand au venit, evident, erau reci. Mamaliga era facuta dimineata, cel mai probabil.

Cand m-am plans de mancare, m-au facut minge de ping-pong, de la un chelner la altul. In fine … din dezamagirile turismului romanesc. Ā Meniul complet este disponibil aici.

Concluzia. Mergeti macar o data la Comana, intr-un weekend. O sa va placa, mai ales daca aveti copii. Dar nu pasiti cu foarte multe sperante in restaurantele localului. Sau mancati icre. Alea sunt bune! šŸ˜›

Hai, sa auzim de bine!

 

* Daca ti se pare util, te astept cu un likeĀ peĀ facebook.com/Mihajurca.ro.Ā Multumesc!

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-mobile
banner-mobile

9 Comments

  • Reply Raluca Mateescu 12/05/2014 at 23:33

    Mancarea este extraordinar de buna la Comana… Testata de mai multe ori si inclusiv cu public mofturos…

    • Reply Mihai Jurca 13/05/2014 at 07:56

      Pai sa vina cei de la Michelin sa ii dea o stea restaurantului, nu?

  • Reply sebastian 18/05/2014 at 06:35

    Este nejustificat de scump pentru calitatea oferita. Mancarea a venit rece, fara un gust deosebit (exceptia a fost ciorba de cocos). Chelnerii au incercat sa ne incarce nota, plasand un cos cu chifle nesolicitate de nimeni. S-a așteptat mult pana cand a fost servit felul doi. Locul are un “ambalaj”frumos cu un conținut dezamăgitor.

  • Reply Mara 13/11/2014 at 11:32

    Noi am fost “turisti sositi cu placere” la Comana. Ni s-a povestit de complex si cum ne place in aer liber ne-am si urcat in masina. Copiii, gemenii de 3 si unul de 7 ani, satui de stat la bloc, au fost cei mai fericiti, s-au cocotat pe trasee, pe tiroliana de nu-i mai puteam da jos. Am mancat ciorba de cocos, fara grad de comparatie cu cea facuta acasa din pui de supermarket. Felul doi am luat cate o tigaie apoi tortul casei.
    Pentru noi a fost o zi reusita si vom reveni cu mare placere!

  • Reply Octavian 24/11/2014 at 19:13

    Chiar daca acest comentariu vine din partea “concurentei” (Vila Casa cu Tei) va asigur de calitatea ireprosabila a serviciilor din Complexul Casa Comana, ei fiind cei care au facut din Comana ceea ce este acum din punct de vedere turistic si nu numai.

    • Reply Mihai Jurca 25/11/2014 at 08:07

      M-am convins de calitate. De aceea nu am mai călcat pe acolo.

  • Reply Laurentiu 20/12/2015 at 16:53

    Dl Mihai Jurca , sunteti rautacios sau prea mofturos! Eu merg la Casa Comana foarte des si totul e ok. Preturile sunt mari , dar este vorba de o investitie . Vizitati cu incredere obiectivele turistice din Comana, nu o sa va para rau!

    • Reply Mihai Jurca 22/12/2015 at 10:13

      E o parere persoanala. Iar sintagma “Preturile sunt mari , dar este vorba de o investitie” nu e relevanta. Nu imi place ce primesc, nu mai revin. Economie de piata, nu? šŸ˜‰

  • Reply mihai 24/04/2016 at 00:21

    Loc frumos.
    Atitudine chelneri indoielnica.eu merg de 4ani in zona si din 2013 am mancat la restaurant.tot timpul am cerut o supa si gustari reci. De la un an la altul parcarea a devenit neincapatoare ,dar atitudinea chelnerilor si timpul de asteptare per fel s au pastrat. Voi reveni cu placere primavara, dar voi ocoli restaurantul.

  • Leave a Reply