Travel tips Uncategorized UTIL

Cea mai buna metoda de a-ti lua parfumul preferat cu tine in vacanta

06/12/2013
parfum-vacanta
[image name=line]

Povestea

Am fost anul trecut in Italia. Mandru nevoie mare de noul parfum cu care ma cadorisisem, il arunc neglijent in geanta mare (bagajul de cala), plec la aeroport, predau bagajul, zbor, ajung la destinatie.

Parca tot aeroportul din Roma era dat cu parfumul meu. Zic, asta e. E parfum italienesc, e normal sa il aiba lumea in Italia. Sa ma fi dat eu in exces? Nu imi sta in obicei.

Ajung la hotel. Pentru ca era prea dimineata, receptionerul ne spune ca nu e gata camera, dar pot lasa desaga in camera de bagaje. Povestea obisnuita. Numai ca imi mai trebuia ceva din valiza. Si o deschid! Tadaaaaaaaaa !!!

Mirosea mai ceva ca intr-o drogherie orientala! Evident, sticluta de parfum isi daduse obstescul sfarsit, iar hainele erau inutilizabile. Ce a urmat? Draci, nervi, autoboscorodeala. Tot tacamul!

 

Morala

Nu trebuie sa iei (tu, Jurca) toate sticlele si sticlutele sub 100 de mililitri pe care le ai in casa. Daca le arunci neglijent in bagaj s-ar putea sa se sparga in urma tratamentului aplicat bagajului tau de catre firmele de handling (manuire a bagajelor).

Pentru parfumuri exista atomizoare. Acestea sunt niste recipiente sub presiune, cu un volum de cativa mililitri, care permit utilizarea parfumului preferat in vacanta, fara a mai cara dupa tine tot flaconul.

Am gasit pe net un filmulet, ca sa iti dai seama cum functioneaza. 

Aceste flacoane inmagazineaza in medie cam 100 de fâs-uri de parfum. Nici nu ai nevoie de mai multe in 7-10 zile de vacanta. Avantajul principal este ca il poti purta peste tot dupa tine, inclusiv aici, in tara. Poti cara 2-3 parfumuri preferate, in 3 recipiente diferite, fara a ocupa mult loc in bagaj.

Se gasesc de cumparat si pe la magazinele noastre de parfumuri, dar si in avioane. Eu am cumparat unul, pe o cursa low-cost.

Preturile pornesc de la 10 euro si pot ajunge pana la sute de euro, in functie de marca si de materialul din care sunt facute.

Asa ca nu dati banii pe prostii, luati atomizoare la copii! 🙂

 

NOTA : Produsul din acest filmulet nu cred ca se gaseste in Romania. Exista alte marci. Filmuletul are numai un rol orientativ, sa va dati seama cum functioneaza flaconul.

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe pagina facebook.com/Mihajurca.ro.  Multumesc!

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

3 Comments

  • Reply cristi 20/01/2014 at 19:47

    Oare poti folosi acelasi atomizor pentru doua parfumuri diferite, in perioade de timp diferite, fara sa se amestece mirosurile? In traducere, dupa ce s-a golit fiind initial incarcat cu parfumul A, daca il incarc cu parfumul B va mirosi a B sau a B combinat cu A?

  • Reply Vitalie 24/02/2014 at 23:27

    eu mi-am comandat un Atomizer excelent de pe Amazon.com. Recomand la toti . Aici sunt diferite modele

    http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_i_0_6/185-5029670-8355115?url=search-alias%3Daps&field-keywords=travalo&sprefix=traval%2Caps%2C574&rh=i%3Aaps%2Ck%3Atravalo

  • Leave a Reply