tramvai-amsterdam

Cum afli cat costa transportul si cu ce te deplasezi la destinatie

O vacanta reusita in Europa presupune mai multe etape de planificare. Dupa ce am stabilit destinatia si ce vrem sa vedem in locul respectiv, ne punem problema cum ajungem acolo si mai ales, unde stam. Este ca un sistem de ecuatii cu mai multe necunoscute, in care trebuie sa armonizam facilitati, conditii de confort, preturi la cazare, orare de zbor, etc.

Un aspect foarte important, dar de care multi nu tin cont, este acela ca ar fi bine sa stim de acasa cu ce ne deplasam la destinatie. Odata ajunsi pe aeroportul din Praga, sa spunem, e mai greu sa iti dai seama la fata locului care e varianta optima de a te deplasa catre centru. Sa fie transportul in comun? Sau pentru o mica suma in plus exista vreo linie expres de autobuz, tren? Dar taxi?

 

Asa ca uite ce iti recomand:

1. Cauta pe site-ul aeroportului pe care aterizezi rubrica de transport “to/from the airport”.  Acolo ti se spune cu subiect si predicat cat costa transportul public spre oras, liniile expres, trenul (daca el exista), metroul, taxiul, etc. Daca informatiile nu sunt detaliate, macar vei gasi linkuri catre site-urile transportatorilor. Vezi link pentru Aeroportul din Praga (exemplul cu care lucram).

2. Cauta pe Google “Prague public transport” pentru a gasi pagina de internet a regiei de transport locale. Sa fii sigur ca ajungi pe site-ul oficial si nu pe alte site-uri turistice. De obicei, aceste site-uri au extensia locala, in cazul Cehiei .cz. Vezi link sistem public de transport in Praga (a iesit primul in cautari). Aici ne dam seama cat costa un bilet, un abonament de o zi, de o saptamana, s.a.m.d., si putem face un calcul de rentabilitate. In tarile dezvoltate exista chiar calculatoare de rute pe aceste site-uri. Trebuie sa spui numai intre care doua puncte te deplasezi, iar sistemul iti arata cu ce mijloace de transport ajungi cel mai repede.

3. Cauta pe Google “Prague Wikitravel”. Ti-am mai povestit de-a lungul timpului despre Wikitravel, un fel de Wikipedia in materie de destinatii. E foarte bun si actualizat. Aici ai link catre orasul Praga, pe Wikitravel. Te duci la sectiunea transport si gasesti toate informatiile de care ai nevoie.

4. Intra pe Rome 2 Rio si afla cum ajungi intre oricare doua puncte dintr-un oras. Preturile afisate nu sunt insa foarte exacte.

Daca mai ai nelamuriri, poti face cautari specifice si pe alte site-uri, dar iti garantez ca urmand cei 3 pasi te vei lamuri. 🙂

 

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *