Cum poti sa afli cum va fi vremea atunci cand pleci in vacanta

[image name=line]

Nu mai prezint rubrica meteo de ceva timp. Dar exista momente in care sunt intrebat de amici cum va fi vremea in vacanta pe care o planuiesc. Cred ei ca eu am “pile”? Nu stiu.

Si hai, cu pilele poate s-ar rezolva. Dar ce ma fac atunci cand vacanta respectiva vine de abia peste 4-5 luni? Calendarul arata luna martie, iar respectivul isi ia concediu pe 15 august. Nici ghiocul nu stiu carei ghicitoare nu l-ar putea ajuta. Dar exista, totusi, cateva lucruri de care se poate tine cont.

1. Afla mai intai care este temperatura normala (media multianuala) pentru acea perioada, in orasul unde mergi. Si asta ca sa nu ajungi in Argentina in luna iulie, sa tremuri de frig si sa injuri pentru ca nu stiai ca atunci cand in emisfera nordica este vara, acolo este iarna si invers.

Siteul weather.com ofera informatii utile in acest caz. Si voi face o exemplificare. Merg, sa zicem, la Barcelona, in Spania.

In zona de SEARCH voi alege BARCELONA. Apoi ma duc la categoria MONTHLY. Aici pot vedea temperaturile care s-au inregistrat in zilele care s-au scurs din luna curenta plus prognoza pentru urmatoarele 10 zile. Dupa aceste 10 zile, apar temperaturile normale (mediile) pe care le caut. Si asta deoarce nu mai exista date exacte de prognoza pentru zilele respective. Apoi click pe AVERAGES si selectez din stanga sus optiunea DAILY AVERAGES. In fine, click pe fiecare luna a anului si aflu cam la cate grade sa ma astept in fiecare zi a anului.

 

temperaturi-vacanta-barcelona

 

2. Cu 10-14 zile inainte de data plecarii in vacanta incep sa apara si prognozele detaliate. Singura problema este ca acestea au o acuratete din ce in ce mai mare pe masura ce se apropie data plecarii. Exista numeroase siteuri care dau prognoza pentru urmatoarele 5-14 zile, asa ca nu o sa mai intru in detalii aici.

3. Cea mai buna sursa de a afla o prognoza cat mai apropiata de ceea ce va fi in realitate este siteul institutului meteo din tara pe care urmeaza sa o vizitezi. Unele site-uri sunt mai detaliate, altele mai putin.

4. Inainte de a pleca in vacanta ar fi bine sa verifici daca in tara respectiva nu sunt in vigoare avertizari de vreme severa. Site-ul Meteoalarm.eu iti prezinta situatia din Europa.

Restul e noroc!

Daca ti se pare util acest articol, te astept cu un like pe pagina facebook,com/Mihaijurca.ro. In acest fel vei fi la curent cu toate ponturile care apar. Multam fain! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *