fotografii

Cum iti organizezi fotografiile atunci cand esti plecat in vacanta

[image name=line]

Desi suna “ieftin”, organizarea fotografiilor este foarte importanta atunci cand sunt plecat din tara. Si o sa-ti explic imediat si de ce. Mi s-a intamplat, cu ani in urma, sa merg in anumite orase si sa fac sute de poze. Apoi, ce sa vezi? Am reusit sa rup cardul de memorie in 2 bucati egale (in Norvegia). Altadata am uitat minunatul card de memorie in camera. Cel mai probabil a cazut pe undeva prin camera, cand mi-am impachetat bagajul. 🙁

Asa ca paza buna trece primejdia rea. Ca sa-mi tin pozele la loc “ferit” folosesc servicii de cloud, care sunt gratuite pana la un anumit nivel.

Dropbox sau One Drive de la Microsoft sunt numai bune pentru a stoca informatia. Practic tot ce vreau – poze, documente, melodii – stau in cloud (un hard-disk virtual, aflat pe niste servere). Ziua fac pozele, iar seara, cand ajung la hotel, le descarc in acest cloud.

dropbox

 Asa arata Dropbox pe telefonul mobil

 

Care sunt pasii pe care ii urmez

1. Fac fotografii cu telefonul sau cu aparatul foto.

2. Fac “curatenie” prin poze (le elimin pe cele care nu imi plac)

3. Cand gasesc o conexiune la internet, le “golesc” in Dropbox sau in One Drive.

4. Dropbox si One Drive pot fi instalate pe telefon, PC si tableta. In acest fel, de pe orice dispozitiv din lumea asta, imi pot accesa fotografiile, intrand in conturile mele. Exact ca e-mailul.

5. Daca vreau sa mut o poza din telefon pe tableta, o urc in Dropbox de pe telefon si o downloadez tot de acolo, dar de pe tableta.

 

Avantajele acestui mod de “depozitare”

1. Am pozele mereu la indemana. Daca ma asez maine la o terasa cu WiFi, pot cauta in Dropbox o poza facuta acum 2 zile si o pot prelucra si posta pe Facebook, sa spunem.

2. Daca pierd sau mi se fura telefonul/aparatul, tot ce am pozat pana atunci gasesc in Dropbox / One Drive.

3. Se poate activa si optiunea de back-up in timp real. Adica imediat ce faci pozele, acestea se copiaza in Dropbox.

 

O sa ma intrebi acum de ce folosesc doua servicii. In principiu, ambele fac cam acelasi lucru. In Dropbox ai (la inceput) numai 2 GB de spatiu gratuit. Daca vrei mai mult loc, trebuie sa platesti. Dar prin diverse inginerii, am ajuns la vreo 7 GB gratuiti (inviti alti prieteni sa-si instaleze serviciul, instalezi aplicatia si pe telefon, s.a.m.d.).

La One Drive ai 10 GB gratuiti. Dar oricum e suficient pentru o vacanta.

onedrive

 Asa arata One Drive pe telefonul mobil

 

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

7 Comments

 • Alina

  Foarte util!!!

 • pnromulus

  De ce nu încerci optiunea de backup automat oferită de aplicatia Google Photos integrată in Google Plus? E gratuită, oferă 15 gb si are o interfața mult mai prietenoasa decât Onedrive sau Dropbox.

 • Mihai

  Salutare,

  Site-ul flickr.com oferă gratuit 1TB (1024GB) de date! Aplicația de mobile (disponibilă pe Android și iOS) permite upload-ul automat al pozelor pe portal.

  Interfața web permite împărțirea imaginilor pe galerii sau albume; de asemenea ele se pot distribui privat prietenilor sau public pe rețelele de socializare.

  Dezavantajul este ca nu permite salvarea automata a datelor pe desktop sau laptop.

  Foarte frumos website-ul tău 🙂 Felicitări pentru articolele interesante și informațiile utile pe care le postezi!

  Mihai

 • Luc

  Cand faci fotografii cu aparatul foto cum le uploadezi in cloud? Ai ceva dispozitiv sa conectezi cardul din telefon la mobil? Ca presupun ca nu mergi cu laptopul dupa tine.

  • Mihai Jurca

   Le selectez din galerie și le uploadez direct. Unde an Wi Fi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *