Travel tips

GoEuro, cum si cat te costa sa te deplasezi intre doua orase europene

05/09/2017
tren-galben

Sa va mai povestesc despre o resursa foarte buna in planificarea calatoriilor. Un site in care afli cat de rapid te deplasezi intre doua orase europene si cat te costa.

GoEuro.com este un motor de cautare care iti arata cum e cel mai bine si avantajos sa te deplasezi intre orasele europene. Trebuie sa introduci punctul de plecare, destinatia si data calatoriei. Apoi sistemul isi face treaba.

Am facut o simulare pe ruta Paris – Barcelona. Am aflat ca trenul ar face cam 6 ore si jumatate, in timp ce calatoria cu autocarul dureaza mai mult de jumatate de zi. Evident, avionul este cel mai rapid mijloc de transport intre cele doua orase si, uneori, si cel mai ieftin.

Te poti juca apoi cu meniurile smartest, cheapest, fastest, etc, pentru a ordona rezultatele cautarilor. Odata ce te-ai hotarat cum vei calatori, site-ul te redirectioneaza spre pagina companiei de transport (avion, autocar, tren).

Mai sunt si alte site-uri care in principiu fac acelasi lucru, dar niciodata nu e rau sa avem mai multe informatii. Zic eu!

*Foto header: © Dariusz Kopestynski | Dreamstime.com

goeuro-1

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

6 Comments

 • Reply Bogdan Lupu 05/09/2017 at 09:57

  Salut! Recomand si Rome2Rio! Interfata putin mai greoaie, dar ofera rezultate si pentru distante foarte scurte si orase mici, mici, nu numai metropole.

  • Reply Mihai Jurca 05/09/2017 at 10:03

   🙂
   http://www.mihaijurca.ro/rome-2-rio

   • Reply Bogdan Lupu 05/09/2017 at 16:23

    scuze, scuse, n-am stiut 🙂 nu-ti citeam blogul pe atunci. Daca ma gandesc mai bine, nici nu zburasem pe vremea aceea.
    pe langa GoEuro si rome2rio as recomanda si blablacar.
    unii sunt sceptici in a urca in masina unui strain, dar pot spune ca am avut numai calatorii minunate, de la Odessa – Kiev si pana la Cannes – St. Tropez.

 • Reply Adrian Cipu 05/09/2017 at 10:25

  Nu pare sa fie foart eficient site-ul.
  De exemplu, de la Lisabona la Porto pentru data de 26 septembrie nu imi gaseste nici o varianta cu autobuzul sau cu trenul.

 • Reply Marian 07/09/2017 at 23:48

  A rezervat cineva prin ei bilete ? As vrea sa rezerv pentru cateva trenuri in Italia si nu stiu daca sunt ok …

 • Leave a Reply