tren-galben

GoEuro, cum si cat te costa sa te deplasezi intre doua orase europene

Sa va mai povestesc despre o resursa foarte buna in planificarea calatoriilor. Un site in care afli cat de rapid te deplasezi intre doua orase europene si cat te costa.

GoEuro.com este un motor de cautare care iti arata cum e cel mai bine si avantajos sa te deplasezi intre orasele europene. Trebuie sa introduci punctul de plecare, destinatia si data calatoriei. Apoi sistemul isi face treaba.

Am facut o simulare pe ruta Paris – Barcelona. Am aflat ca trenul ar face cam 6 ore si jumatate, in timp ce calatoria cu autocarul dureaza mai mult de jumatate de zi. Evident, avionul este cel mai rapid mijloc de transport intre cele doua orase si, uneori, si cel mai ieftin.

Te poti juca apoi cu meniurile smartest, cheapest, fastest, etc, pentru a ordona rezultatele cautarilor. Odata ce te-ai hotarat cum vei calatori, site-ul te redirectioneaza spre pagina companiei de transport (avion, autocar, tren).

Mai sunt si alte site-uri care in principiu fac acelasi lucru, dar niciodata nu e rau sa avem mai multe informatii. Zic eu!

*Foto header: © Dariusz Kopestynski | Dreamstime.com

goeuro-1

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

6 Comments

 • Bogdan Lupu

  Salut! Recomand si Rome2Rio! Interfata putin mai greoaie, dar ofera rezultate si pentru distante foarte scurte si orase mici, mici, nu numai metropole.

   • Bogdan Lupu

    scuze, scuse, n-am stiut 🙂 nu-ti citeam blogul pe atunci. Daca ma gandesc mai bine, nici nu zburasem pe vremea aceea.
    pe langa GoEuro si rome2rio as recomanda si blablacar.
    unii sunt sceptici in a urca in masina unui strain, dar pot spune ca am avut numai calatorii minunate, de la Odessa – Kiev si pana la Cannes – St. Tropez.

 • Adrian Cipu

  Nu pare sa fie foart eficient site-ul.
  De exemplu, de la Lisabona la Porto pentru data de 26 septembrie nu imi gaseste nici o varianta cu autobuzul sau cu trenul.

 • Marian

  A rezervat cineva prin ei bilete ? As vrea sa rezerv pentru cateva trenuri in Italia si nu stiu daca sunt ok …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *