holiday-pirates

HolidayPirates. Vacante exotice “mura-n gura”. La preturile astea, acum as pleca!

[image name=line]

“Oameni buni, sunati-va prietenii, spuneti-le sa dea pe OTV, pentru ca nici nu stiu ce pierd …”. Recunoasteti personajul? Poate ca da, poate ca nu. In ambele cazuri, n-ati pierdut mare lucru.

Pierderea e daca nu ati intrat pana acum pe HolidayPirates.com. Este cel mai bun site de Travel Design pe care il stiu. Mai tare si decat blogul meu. 😛

Iata cateva exemple de deal-uri si apoi va povestesc cum functioneaza (click pe fiecare pentru detalii):

In afara de ce ti-am dat “la prima mana”, mai sus, am vazut la ei pe site, de-a lungul timpului, si bilete de avion de 2-3 sute de euro din Europa catre SUA, Mexic sau Caraibe. Pomana si nimic mai mult.

 

Cum functioneaza HolidayPirates (HP)?

Cei de la HP nu sunt o agentie de turism in adevaratul sens al cuvantului. Sunt niste baieti, tare priceputi in a cauta bilete de avion si cazari. Sunt mereu la curent cu tot ce e HOT pe piata si fac niste trasee carora e greu sa le rezisti.

Practic ei “deseneaza” traseul, si il posteaza sub forma articolelor pe care le-ai vazut mai sus. In articol gasesti toate detaliile excursiei, plus indicatii de booking. Adica iti spun pas cu pas ce sa faci ca sa finalizezi rezervarea.

Tu, ca si client, nu platesti nimic la HP. Ei doar te “dirijeaza” catre site-urile care vand cu adevarat vacanta (companii aeriene, companii de transport rutier, hoteluri, agentii de turism).

 

Bine, bine, dar ei ce castiga?

HP castiga, in majoritatea cazurilor,  din “afiliere”. Adica tu platesti 400 de euro sa spunem la KLM pentru un bilet Amsterdam-Buenos Aires, iar cei de la KLM dau 2% comision celor de la HP pentru ca le-au adus un client. Dar comisionul nu il platesti tu. In exemplul de mai sus, KLM ar lua efectiv 98% din cei 400 de euro, adica  392 euro. 8 euro e castigul HP pentru ca te-a adus pe tine la comerciant.

Sunt cazuri in care HP au dealuri cu diverse companii (cupoane de reducere, etc).

 

Cum pleci in vacanta cu HP?

Cel mai bine e sa stai la panda pe perioada iernii. Scopul nostru, al tuturor, e sa facem vacante exotice la preturi bune. Ca acum nu te stai sa vanezi un bilet Bucuresti-Roma, cu Wizz Air, mai ieftin cu 4 euro. Nu?

Daca gasesti un deal bun in ianuarie sau februarie, ai toate sanse sa gasesti si un bilet acceptabil la pret intre Bucuresti si punctul de plecare al excurisiei. Majoritatea zborurilor ai vazut ca pleaca din Germania, Olanda, UK sau Irlanda.

Asa ca la 500 de euro (pret mediu al unei excursii “bomba”) mai adaugi mataluta inca 150-200 de euro Bucuresti-Orasul X si te-ai scos.

Am mai auzit intrebarea cuiva “dar nu e teapa?”. Nu este pentru ca HP te trimite pe alte site-uri sa rezervi (companii aeriene, rent-a-car, hoteluri, agentii turism).

Sa-mi spuneti ce ati gasit! Si astept o bere! 🙂

 

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *