Good life

Lasa, ca este timp! Da, da, ca sa ne pacalim si mai mult!

06/11/2018
jurca-avion

Azi nu e neaparat despre calatorii. Despre strazi cu case colorate, pizzerii vechi de sute de ani, bilete de avion cu loc extra la picioare, safari-uri sau cani de cafea in fata carora te hlizesti minute in sir pana iese poza perfecta de Instagram. Azi e despre noi si despre expresia tampita, pe care o aud din ce in ce mai des, si care imi rindeluieste cu precizie elvetiana creierul – lasa, ca e timp! 

E timp sa ce? Sa impingi la nesfarsit intr-un viitor ideal lucruri pe care ar trebui sa le faci azi? Sa nu pleci nici anul acesta in vacanta, cu gandul ca la anul vei pleca 3 saptamani si vei uita de tot stresul cotidian? Ca va mai creste ala micu’ si ca va intelege si el mai multe? Pai atunci asteapta sa termine masteratul ca sa fie in deplinatatea fortelor intelectuale. Pana atunci tine-l in casa, ca … e mic si nu intelege.

Nu stiu cum or fi alte popoare, ca nu am trait indeajuns in sanul lor, ca sa pot emite o judecata de valoare. Dar la noi, proverbul acela cum ca nu lasa pe maine ce poti face azi, pare ca a fost rostit de un om la betie, care cauta justificare pentru a putea goli si sticlele care i-au mai ramas. In fine. Noi nu lasam pe maine ce putem face azi, ci pe poimaine! Si de aia totul se blocheaza si se rostogoleste la nesfarsit intr-o mare de maine, poate, s-ar putea sa, te sun eu, daca e, si lista poate continua. Piatra sus cine nu si-a mai sunat amicul desi ii promisese, cine a uitat sa-si mai viziteze mama singura pentru ca s-a intins la vorba cu prietenii si s-a facut prea tarziu, cine nu a platit macar o factura dupa data scadenta!

In viata, totul trebuie facut la timpul lui. Mi-o spunea tatal meu, care din pacate nu mai e, si caruia i-am ramas dator cu cateva vacante. Am zis ca il duc sa vada Parisul, sa ii arat Portugalia, ca il duc in State la finii nostri. N-am mai apucat. Tocmai pentru ca mai e timp. Mai e o … Ne mintim intotdeauna ca viitorul e perfect. Ca totul se va aseza asa cum vrem noi. Ca nu ni se poate intampla nimic rau, ca ingerul nostru pazitor va lucra 24/7 in folosul nostru. Si, ce sa vezi? Unii ingeri isi mai iau si vacanta. Pentru totdeauna. Ca doar o tot amana si ei de atata vreme.

Poate e dur textul, dar trebuie sa invatam sa ne bucuram mai mult de ce avem si sa actionam. Sa nu mai invocam scuze care mai de care mai impaciuitoare pentru lipsa de actiune. S-a scumpit cu 30 de euro biletul de avion fata de saptamana trecuta si de aceea nu mai pleci in deplasare? Nu-i nimic. Stai cu o zi mai putin in vacanta si tot acolo iesi! Ai o idee de business? Da-i drumul, o mai reglezi pe parcurs! Te intreaba mama ta daca treci diseara un pic pe la ea? Fa-o inainte de spritzul cu amicii, nu dureaza mult! Iar daca intr-un final tragi linie si esti multumit de ceea ce ai realizat pana in prezent, inseamna ca esti pe drumul cel bun. Daca nu, schimba harta, nu-i a buna!

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

7 Comments

 • Reply Alexandra Cristian 06/11/2018 at 10:36

  Cat de frumos ai scris…si adevarat!

 • Reply Laura Crisan 06/11/2018 at 10:52

  Ai dreptate si e bine ca impartasesti aceste ganduri. Ne amintim sa punem mai mult pret pe “azi” .

 • Reply Raluca 06/11/2018 at 12:12

  Uitam sa traim azi. Traim in trecut si viitor, si prea putin in prezent. Astazi este despre azi.

 • Reply Oana 06/11/2018 at 18:08

  Superb articol ai scris, mare dreptate ai!!

 • Reply fabian 06/11/2018 at 20:48

  ooo daaa cata dreptate ai!

 • Reply Roxana Grigore 06/11/2018 at 21:31

  După unii ai timp pt tot…. Sa existi, sa trăiești, sa simți, sa oferi și sa primești….. Și când tragi linie n ai făcut nici 1% din câte puteai…. Dar lasă că e timp. Mai încolo

 • Reply Vilau Narcisa Adelina 08/11/2018 at 16:22

  Buna, Mihai ! Ceea ce am citit m-a dus cu gandul la poezia, Interviu cu Dumnezeu de Octavian Paler.
  Trezirea constiintei, eu cred ca asta ar trebui sa fie exercitiul zilnic, pe cat posibil. Altfel, numai bine!

 • Leave a Reply