metrou-roma

Metroul din Roma. Garnituri mai rablagite ca pe linia B, rar ti-e dat sa vezi

[image name=line]

Oameni buni. Metrou si trenuri ca ale noastre, putine orase europene se pot lauda ca au. In Romania era problema aurolacilor si a cersetorilor acum cativa ani, dar, in mare, s-a rezolvat. Unde mai pui ca aproape toate trenurile de metrou sunt de ultima fita.

Sa vedeti la italieni ce cotete umblatoare au pe linia B, deschisa in 1955. “Rivalizeaza” cu cele de la Budapesta – daca ati fost – pe linia care mergea de la aeroport catre oras.

Iata si cateva fotografii, ca sa intelegem mai bine despre ce este vorba. Apropo, in coperta articolului este tot un metrou de pe linia B.

metrou-roma-1

metrou-roma-7

metrou-roma-8

Si statiile sunt foarte vechi si aglomerate. Sa vezi miscare browniana seara, pe la 6, in statia Termini (Gara Centrala). Biliard cu cateva sute, chiar mii de bile. De “vis”!

Linia A, in schimb, desi este si ea aglomerata mai toata ziua, arata civilizat – garnituri de metrou noi, statii mai de “Doamne ajuta”.

Am tinut sa fac aceste precizari ca sa stii pe unde sa-ti alegi cazarea cand vei ajunge la Roma, ca sa nu-ti strici ziua aiurea. In plus, pe linia A, sunt si majoritatea punctelor de interes turistic (Vatican, Piata Spagna, Barberini).

Nu am apucat sa circul pe linia C, inaugurata saptamana trecuta (9 noiembrie 2015).

metrou-roma-2

metrou-roma-3

metrou-roma-4

metrou-roma-5

metrou-roma-6

 

Cat costa calatoria cu metroul in Roma

Pe site-ul ATAC Roma sunt trecute toate preturile care te intereseaza. Biletele sunt valabile pe toate mijloacele de transport in comun din Roma:

 • bilet metrou Roma valabil 100 de minute – 1,50 euro
 • bilet valabil o zi (pana la ora 24) – 6 euro
 • bilet valabil 3 zile – 16,50 euro
 • bilet valabil 7 zile – 24 euro

 

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

3 Comments

 • Calator

  “9 noiembrie 2015” este, probabil, 9 noiembrie 2014?

 • Catalin

  Eu sunt acum la Roma si am mers pe linia B cateva zile Colloseum,Garbatella,San Paolo etc.Nu sunt deloc rablagite vagoanele,dimpotriva sunt curate si spatioase.Poate le-au schimbat din 2014 pana acum,nu stiu.In orice caz sunt absolut ok.

  • Mihai Jurca

   Atunci erau vechi, de pe vremea romanilor. :)) Posibil sa le fi inlocuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *