mihai-jurca-plaja-nisa

Musai de incercat. Apusul, vazut la o cafea, de pe Plaja Lido din Nisa

Prima zi pe Coasta de Azur am dedicat-o deplasarilor “prin vecini”. Din baza de la Nisa am luat trenul spre Cannes, cu o scurta oprire in Juan les Pins.

La Cannes toate sunt la locul lor. Palatul unde se desfasoara festivalul de film, covorul rosu pe care se pozeaza tot turistul, “croazeta” pe care stau Ferrari-urile bara la bara in sezonul estival, mai o doamna tapetata cu straie de firma din cap pana in picioare care isi plimba catelul de poseta intre doua magazine si o terasa, cativa chinezi cu bete de selfie aidoma unor reteveie de dat nucile jos din copac toamna, noi, romani, cu gurile cascate de uimire si forfota pe strada comerciala. Pesemne ca se fac reglajele fine inainte de Revelion. Si sa nu uit, se vorbeste si rusa in Cannes.

Dupa ce norii ne-au haituit cat e ziua de lunga, dupa-amiaza am revenit “acasa”. Si una dintre placerile mele (ne)vinovate cand merg la Nisa este sa ma agat de o sticluta cu ceva si sa ma asez pe plaja pietroasa de pe Promenade des Anglais sa vad apusul.

Acum am ajuns pe Plaja Lido, exact in fata fata Palais Méditerranée, la o aruncatura de bat de Hotelul Negresco. Te asezi la o masuta infipta in pietrisul de pe plaja, comanzi o cafea, un vin si eventual o portie de melci, si nu-ti ramane decat sa te uiti la mare si la soarele care tot aluneca la vale, pana ce se piteste dupa Aeroportul din Nisa, aflat la capatul Promenadei. Partea faina e ca poti vedea incontinuu avioane care decoleaza si aterizeaza.

Pentru un frappe, un pahar de vin si o bere maaare pentru mine, rosie si binisor alcoolizata (Grimberger rosie 8 grade – 500 ml), ne-au amendat scurt cu 25 de euro. Dar linistea si privelistea fac toti banii.

plaja-lido-nisa-1

plaja-lido-nisa-2

plaja-lido-nisa-3

plaja-lido-nisa-7

plaja-lido-nisa-6

plaja-lido-nisa-5

plaja-lido-nisa-4

plaja-lido-nisa-8

* Fotografii realizate cu Canon EOS 70D, obiectiv EF-S 24 mm f/2.8 STM.

Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

1 Comment

  • Gheorghe Simona

    Eu am impresia ca visez cu ochii deschisi in fiecare zi caci locuiesc in locul pe care il descrii atat de frumos si de unde iti scriu acum cu ochii indreptati spre aceleasi avioane care duc oamenii in lumea larga. Sfarsit de an minunat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *