Good life

Planuri de vacanta pentru 2017 (sau ce am ratat in 2016)

01/01/2017
2017

1 ianuarie, prima zi a lunii viitoare, zilele de luni. Sunt reperele preferate pe care ni le alegem atunci cand trebuie sa punem in aplicare ceva ce nu ne face neaparat placere. De luni ma apuc sa slabesc. Asa ca in weekend sa mananc pana nu mai pot, nu? Dupa sarbatori ma las de fumat, ca pana atunci nu am cum. Planuri, planuri si iar planuri. Prea putine se si implinesc.

Cam asa sunt si eu cu calatoriile. De vreo 10 ani ma tot mint ca la anu’ o sa fiu la Sydney de Revelion, sa vad focurile de artificii. Sau ca ajung in sfarsit in Islanda, la ghetari, pufini si Blue Lagoon. Unele planuri ies, altele se schimba pe parcurs. Ma uit retrospectiv si imi dau seama ca in 2016 din cele 11 iesiri in “afara”, doar 3-4 le aveam in cap la inceputul anului.

Pentru 2017 am deja doua vacante batute in cuie. Cateva zile la snowboard in Austria la Solden si 10 zile in Mauritius. Apoi as vrea neaparat sa ajung in primavara (aprilie-mai) in nordul Spaniei, sa iau la pas toata zona de coasta de la San Sebastian la A Coruña.

Tot in primavara ar trebui sa ajung si in Maroc. Timp sa fie. Cand vad poze din riadurile marocane imi vine sa merg pe jos pana acolo. Riadurile sunt locuinte traditionale, transformate in mici boutique hoteluri, cu piscina/fantana interioara, stil andaluz.

Si tot in primavara o sa ajung (asta sigur o fac) cateva zile in nordul Italiei, in Dolomiti. Lacurile montane azurii sunt incredibile. Probabil o sa zbor la Milano sau la Verona, iau o masina si urc la munte 2-3 zile.

In vara tare mi-ar prinde bine cateva zile in nordul Germaniei sau al Poloniei, pe tarmul Marii Baltice. Am fost la Baltica, dar numai in Letonia si sa stiti ca sunt niste plaje foarte faine (vezi Jurmala). Acum ca se deschide cursa directa low-cost Bucuresti-Varsovia, poate va fi un 2 in 1 – Varsovia si tarmul Balticii.

Si tot la capitolul “must” se inscrie Palma de Mallorca, probabil pentru o saptamana in vacanta de vara si Praga, la care ma tot bate la cap doamna mea s-o duc. Eu am fost de 8 ori (de 4 ori in vacanta si de vreo 4 ori in trecere) in capitala Cehiei, asa ca mare lucru de vazut nu mai am.

Alte posibilitati, in afara Europei, ar fi New York, Thailanda (unde trebuie sa ma reintorc pentru ca am castigat The Thailand Race) si poate, poate, Africa de Sud. Deja cred ca am facut planuri pentru 7-8 saptamani de concediu. “Bine” ca unele dintre ele nu se concretizeaza.

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

4 Comments

 • Reply Mihai 01/01/2017 at 16:04

  Pe mine ma bate gandul (de vreo 2 ani, daca ma gandesc mai bine) sa fac turul Italiei cu masina in care sa ating cu predilectie zonele rurale. Crezi ca 2 saptamani imi ajung (cu plecat cu masina din Ro)?

 • Reply ilinescu muhur 01/01/2017 at 23:24

  In ceea ce priveste Marocul cu riadurile sale , mai gandeste-te! Am fist si nu sunt deloc entuziasmat ci dimpotriva. .inainte de a da o gramada de bani…informeaza-te…chiar si eu iti voi da o gramada de detalii!!@

 • Reply viorel cu par pe el 05/01/2017 at 15:34

  La Multi Ani !
  Bafta cu planul tau pentru 2017 !

  Imi poti spune cat a fost biletul spre Mauritius, in ce luna mergi si cu ce companie zbori ? Tot urmaresc ruta si gasesc mereu preturi in jur de 800 eur, pentru octombrie/noiembrie.

 • Reply SIMONA 09/02/2017 at 00:56

  IN SPANIA SA TE DUCI N GALICIA ,ESTE CEA MAI FRUMOASA ZONA A SPANIEI,VIGO,SANTIAGO DE COMPOSTELA,FEROL SO ZONA ASTURIEI.

 • Leave a Reply