lagos

Portugalia LIVE (ziua 2). Lagos, locul unde faci cele mai reusite poze din Algarve

A doua zi a vacantei in Portugalia a fost una mai “statica”. Dupa cei 300 de kilometri pe care i-am facut in prima zi – cu nenumarate opriri pentru a admira peisajul sau a ne dezmorti oasele ologite de atata stat in scaun – cateva zeci de kilometri au fost astazi floare la ureche.

Am cautat linistea, poezia si “spectacolul”. Bullshit. 😛 Si le-am gasit in Lagos. Am invatat de la un nene fotograf ca inainte de a pleca intr-un oras nou, e bine sa te interesezi de unde se fac cele mai bune poze, in ce parte a zilei si care sunt unghiurile de abordare. Deocamdata ma limitez la a gasi pozitia perfecta.

Majoritatea pozelor pe care le gasesti pe Google ca fiind facute in Algarve, sunt realizate in Lagos. Aici sunt in Farol da Ponta da Piedade. Solul este rosiatic, acoperit cu vegetatie rezistenta la vant si temperaturi ridicate. Piesele de rezistenta sunt insa stancile care “rasar” din apa. Uita-te in spatele meu cum arata “insulele” acelea – practic niste pietroaie iesite din ocean.

lagos-1

lagos-2

lagos-3

lagos-4

Se poate cobori pana la nivelul apei pe niste scari destul de intortocheate, pe care, daca a plouat putin inainte, cum a fost cazul astazi, aluneci de nu te vezi.

lagos-5

lagos-6

lagos-7

lagos-8

De la Ponta da Piedade, ne mutam aproximativ 500 de metri mai incolo, pana la Praia do Camilo. Acesta este restaurantul tipic de plaja din Algarve – constructie suspendata, aidoma unui ponton.

lagos-9

De la restaurant coboram spre plaja, pe niste scari de lemn. Sunt nici mai mult, nici mai putin, de 200 de scari. Se coboara usor, la urcat e problema.

lagos-10

lagos-11

lagos-12

De pe aceasta plaja se poate trece pe cea alaturata printr-un tunel sapat in stanca. Te simti ca un miner cand treci prin el.

lagos-13

lagos-14

lagos-15

In timpul sezonului cald, exista posibilitatea de a face o plimbare cu barcile pescaresti printre stancile pe care le-ai vazut mai sus. Sunt unele sub forma unei porti, permitand barcilor sa treaca “prin ele”.

Vointa si timp de o vacanta in Portugalia sa ai. Ne reauzim maine cu alte experiente!

In vacanta portugheza, ma “joc” cu un aparat Sony RX 10. Recunosc ca ma ajuta din plin si peisajul! 🙂

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

1 Comment

  • Andreea

    Nu vreau sa te simți jignit însă vreau sa – mi zici dacă îți prelucrezi pozele înainte de a le posta pe site!?
    Oricum multe complimente pentru ca sunt “prea” perfecte pozele tale, zau!
    Laudatio! Laudatio :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *