prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-29

Prognoza meteo 12-18 august. Saptamana impartita intre ploi si canicula

[image name=line]

Si ca aspect, dar mai ales din punct de vedere termic, in aceasta saptamana, vremea din tara noastra va fi schimbatoare, respectiv, pana miercuri inclusiv se va incalzi si va deveni calduroasa, caniculara in regiunile sudice, unde maximele vor ajunge pana la 36…37 de grade, dupa care se va racori asa incat in aceleasi regiuni sudice vor fi maxime de pana la 32…33 de grade.

Noptile si diminetile vor fi placute, cele mai multe din valorile minime urmand sa se incadreze intre 14 si 20 de grade, usor mai scazute in depresiuni si mai ridicate la tarm de mare.

In ceea ce priveste ploile,  acestea vor mai fi, insotite de descarcari electrice, in prima parte a saptamanii in nordul Moldovei, Transilvania si zona de munte, mai multe luni, izolate marti si pe arii restranse miercuri, dupa care pe arii relativ extinse in vest, nord si centru, apoi si in est si in sud-est, unde, cantitativ nu vor rezolva problema secetei ce a revenit in ultimele 2…3 saptamani.

In Capitala, doar incepand de joi, creste probabilitatea de aparitie a averselor, iar litoralul va ramane insorit si cald, cu temperaturi ridicate atat in aer cat si in apa marii.

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *