prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-89

Prognoza meteo 14-20 aprilie. Saptamana Mare, sub semnul ploii si frigului

[image name=line]

Atmosfera isi cauta un echilibru, pe care, mai devreme sau mai tarziu il va gasi si in general nu ramane datoare. De aceea, de cele mai multe ori, vremea este foarte schimbatoare, iar schimbarile pot fi substantiale in intervale scurte de timp.

Dupa perioade mai lungi cu temperaturi ridicate si – sa spunem – seceta, precipitatiile incep greu, mai ales vara dupa canicula, insa cand incep, continua si deficitul de umezeala se reface.

Primele 3 luni ale acestui an au fost calde, iar aprilie dupa cum s-a derulat, pana acum, dar si in continuare, va avea mai multe zile cu  ploi, decat cu vreme frumoasa si calda.

In aceasta saptamana, dictonul vremii ar fi „nicio zi fara ploaie” si ploile vor reincepe, pe arii extinse si in general insemnate cantitativ, de la noapte, cand vor cuprinde zonele situate in interiorul arcului carpatic, iar marti si in Moldova, in timp ce, in restul teritoriului, vor fi izolate si de scurta durata, deocamdata.

Din noaptea de marti / miercuri, aversele, insotite de descarcari electrice, dar pe spatii restranse si de intensificari ale vantului, vor fi in toata tara.

In ambele zile, temperatura va avea o noua scadere si inca, accentuata. Bunaoara, in Transilvania, Oltenia, Moldova si in cea mai mare parte a Munteniei si marti, si miercuri, vor fi valori, la amiaza, apropiate de cele din cursul diminetilor, maxime undeva la 8…10 grade. Din nou, la munte, dar si in estul Transilvaniei, zona de deal a Moldovei si in partea sa nordica, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si de ninsoare.

De joi, temperatura aerului va fi in crestere, insa ploile nu vor inceta si va mai fi vant.

Astazi, luni, in mare parte din tara va fi vreme in general frumoasa si calda, cu temperaturi maxime cuprinse intre 12 si 22 de grade, cu cele 12 grade in estul Transilvaniei, respectiv 22 de grade in Oltenia si Muntenia cu 20 de grade si in Capitala.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *