prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-38

Prognoza meteo 16-22 septembrie. Doua zile de vara tarzie, apoi vine frigul!

[image name=line]

In aceasta saptamana vor fi schimbari importante in evolutia vremii din tara noastra, si ca aspect, si din punct de vedere termic.

Luni si marti vor fi valori la amiaza de pana la 28…30 de grade in regiunile sudice, pornind de la 20…21 de grade in nord si in depresiuni.

Miercuri, vremea se va raci asa incat, in jumatatea de nord, vor fi maxime intre 11 si 18 grade, si aproximativ aceleasi valori se vor inregistra joi in zonele situate in  interiorul arcului carpatic, iar in rest maxime intre 17 si 24 de grade – miercuri si 18…25 de grade – joi.

In ambele zile, vantul va avea intensificari si totul in legatura cu trecerea rapida, pe deasupra Romaniei, dinspre vest, spre est, a unui front atmosferic rece. Acesta va determina si ploi, chiar insemnate cantitativ si cu caracter torential, din a doua parte a zilei de marti, pana spre miezul noptii de marti / miercuri, in jumatatea de vest, apoi in cea de est, inclusiv in zonele afectate de inundatii, zilele trecute.

In jumatatea de nord a tarii, vor mai fi innorari si ploi si dupa aceea, iar din cand in cand si vant mai intens, din nou in majoritatea regiunilor, iar racirea ce se va produce va conduce la nopti si dimineti mult mai reci decat pana acum.

Bunaoara, dupa mijlocul saptamanii, doar prin Dobrogea, poate si in Baragan, acestea sa nu coboare sub 10…12 grade, iar in depresiuni sa apara primele valori negative.

La munte, la sfarsitul saptamanii care tocmai s-a incheiat, au aparut si primii fulgi de nea, la Semenic, Vf. Omu si Balea Lac si vor fi conditii de manifestrai de iarna, tot la munte si in zilele viitoare.

La Bucuresti, averse si descarcari electrice vor fi marti / miercuri, apoi vantul va avea intensificari. Scaderea de temperatura va fi de 3…5 grade la maxime, respectiv 22…24 de grade miercuri si joi, fata de 25…26 de grade, luni si 27…28 de grade marti. Minimele, insa, dupa trecerea norilor si cand mai slabeste vantul, vor fi de 6….8 grade.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *