prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-65

Prognoza meteo weekend 10-12 ianuarie. Se incalzeste in sud si est, ceata se mai imprastie

[image name=line]

In ultimele zile, cand regimul termic s-a mentinut ridicat, mai ales in regiunile vestice, nord-vestice, la deal si la munte, ceata s-a extins in zonele joase de relief si buna parte a persistat mai multe ore din zi si din noapte. Pana la sfarsitul acestei saptamanii, dar si in prima jumatate a saptamanii viitoare, valorile de temperatura vor fi mai ridicate decat in mod obisnuit la acesta data.

La nivelul intregii tari, maximele se vor incadra intre 4 si 14 grade, iar minimele nocturne intre -3 si 5 grade, usor mai scazute doar in depresiuni si in speta in cele din estul Transilvaniei.

Sambata si duminica, in mare parte din tara si mai ales in sud si in est, temperaturile vor mai creste, odata cu o intensificare a vantului ce va asigura oarecare ventilatie, iar ceata sa nu mai fie asa persistenta.

In zonele situate in interiorul arcului carpatic, vor fi innorari si ploi slabe, iar la munte, indeosebi in zona mai inalta a Carpatilor Orientali, trecator precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare, dar, nu va fi, in nici un caz,  o vreme de iarna.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *