prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-34

Prognoza meteo weekend 30 august/1 septembrie. Incet, incet, vine toamna

[image name=line]

Norii si ploile din ultimele zile, pe arii mai extinse in jumatatea de nord a tarii, mai insemnate cantitativ, in principal, in Banat, Moldova, Baragan, la deal si la munte, au contribuit la o racorire a vremii, aducand  regimul termic aproape de cel normal pentru  sfarsitul lunii august si chiar usor sub acesta.

In zilele viitoare, multe din valorile de temperatura vor continua sa scada; in extremitatea de sud vor mai fi maxime de pana la 27…28 de grade, pornind de la 18…21 de grade in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei. Vor mai fi si ploi, insa pe arii din ce in ce mai restranse, mai ales incepand de vineri.

Astazi (joi) si la noapte, vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in jumatatea de nord si mai putine in cea de sud, iar dupa aceea, manifestarile de instabilitate, in principal de dupa amiaza, sunt de asteptat vineri si partial sambata, intr-un spatiu situat de-o parte si de alta a Oltului, respectiv estul Olteniei si jumatatea de vest a Munteniei, Carpatii Meridionali si de Curbura, sudul si sud-estul Transilvaniei. Pe langa cele de scurta durata ce apar legat de momentul de desfasurare a ploilor,  vor fi si intensificari de vant sustinute in regiunile estice si de sud-est.

Vantul va fi destul de alert, iar temperatura mai scade si pe litoral, unde conditiile de ploaie vor fi din ce in ce mai reduse, iar sfarsitul de saptamana ar putea fi cu o vreme in general frumoasa.

La Bucuresti, averse si descarcari electrice vor mai fi joi seara si joi noaptea, vineri, chiar si sambata, indeosebi dupa amiaza.

Important este ca in toata tara noptile si mai ales diminetile, asa cum s-a intmplat in cea mai mare parte a acestei veri, vor fi normale spre racoroase, placute dealtfel, mai ales celor ce suporta mai greu caldura.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *