prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-19

Prognoza meteo weekend 7/9 iunie. Furtuni si vijelii, pana sambata seara

[image name=line]

Furtuni violente, respectiv ploi insemnate  cantitativ si cu caracter torential,  caderi de grindina, descarcari electrice frecvente si vijelii, vor fi de joi dupa amiaza, pana sambata inclusiv in Moldova, Muntenia, Dobrogea, Carpatii Orientali si Meridionali, apoi si in Transilvania si Oltenia, dar pe arii restranse, indeosebi dupa amiaza,  si in celelalte regiuni.

Cantitatile de apa, mai cu seama in zona de curbura – interna si externa – ar putea totaliza si chiar depasi 50…60 l/mp.  Astfel de fenomene vor fi generate de un ciclon, in activare si imbogatire cu vapori de apa de deasupra Marii Negre, care va influenta, la fel de rau, Republica Moldova, cea mai mare parte a Ucrainei, litoralul si Capitala.

Din cursul noptii de sambata / duminica, in estul si sud-estul tarii, vremea se va ameliora in sensul ca,  ploile nu vor lipsi, insa vor fi mai putine, mai ales spre seara si la inceputul noptii, dar cele din restul regiunilor vor continua. Regimul termic va fi apropiat de cel de pana acum, tendinta temperaturii ar fi chiar de usoara crestere.

Din a doua parte a zilei de luni, manifestarile de instabilitate revin si vor cuprinde din nou majoritatea regiunilor, de aceasta data dinspre Europa Centrala, cu aport de umezeala din zona Oceanului Atlantic si Marea Mediterana.

Vartejul din zona Marii Negre va determina o noua racire a apei marii, care acum (joi – 6 iunie) are 13 grade la Mangalia, 14 grade la Constanta, 15 grade la Gura Portiei si 19 grade la Sulina.

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *