Promo

Skytrax a anuntat cele mai bune companii aeriene in 2018

19/07/2018
singa

Zilele trecute, cei de la Skytrax au anuntat care sunt cele mai bune companii aeriene din lume in 2018, echivalentul Oscarurilor in cinematografie. Clasamentele au fost intocmite pe baza voturilor a peste 20 de milioane de oameni din lumea intreaga.

Cea mai buna companie din lume a fost desemnata Singapore Airlines (vezi clasament complet). Cei din micul stat asiatic nu mai castigasera acest premiu de 10 ani. Pe locul doi este Qatar Airways, iar pe 3 sunt japonezii de la ANA All Nipon Airways. Urmeaza Emirates si EVA Air. De remarcat faptul ca in top 10 este o singura companie europeana, Lufthansa, restul pozitiilor fiind ocupate de companii din Asia sau din Orient. Urmatoarele companii europene din calasament sunt Swiss pe locul 12, Austrian Airlines pe 16 si Turkish Airlines pe locul al 18-lea. In top 100 nu apare nicio companie romaneasca.

Asia domina si clasamentul companiilor in functie de cei mai buni insotitori de bord (vezi clasament complet). Primul loc a fost adjudecat de Garuda Indonesia, pe doi se afla cabin crew-ul de la Singapore Airlines, iar pe 3 japonezii de la ANA All Nipon Airways. Prima companie europeana din clasament este Austrian Airlines, de abia pe locul 12.

Cel mai bun business class, conform premiilor Skytrax, il veti gasi la Qatar Airways (vezi clasament complet). Urmeaza in clasament Singapore Airlines, ANA din Japonia, Emirates si Etihad. Cea mai buna companie aeriana europeana a fost votata Lufthansa. Thailandezii de la Thai Airways au cel mai bun economy class, iar japonezii de la ANA au cele mai curate avioane (vezi clasament complet).

In fine, cea mai buna companie low-cost europeana a fost desemnata Norwegian. Nordicii sunt urmati in clasament de easyJet si Eurowings.

Ce retinem dupa aceste premii? Ca in continuare la nivel mondial, batalia pentru suprematie se da intre companiile din Orient si cele din Asia. Si, ca o observatie de culoare, companiile din SUA nu au castigat niciun premiu. Lista completa a premiilor, pe companii, poate fi consultata aici (link).

*Foto header: Singapore Airlines

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

No Comments

Leave a Reply