Travel tips

Stii cum va fi vremea in urmatoarea ta vacanta? Iti spun eu!

10/03/2016
apus-nisa

In top 3 cele mai frecvente intrebari pe care le primesc intra si “cum va fi vremea la mijlocul lunii aprilie, in Copenhaga? Sa merg sau nu?”. Si e perfect justificata de dorinta omului de a nu se aduce intr-o destinatie in care sa tremure de frig si sa numere baltoacele prin oras.

Sunt multe surse de inspiratie meteorologica atunci cand vine vorba de plecat in vacanta. Poate cele mai des utilizate sunt Weather.com si Accuweather. Si ca sa intelegi mai bine cum trebuie procedat atunci cand vrei sa afli daca e bine sau nu sa mergi intr-o perioada anume intr-un loc, voi exemplifica. Hai sa luam Oslo, capitala Norvegiei. Este un oras in nordul Europei, acolo unde vremea e destul de imprevizibila, mai ales primavara.

 

Accuweather.com

Intri pe Accuweather.com, cauti orasul Oslo, apoi bifezi optiunea “month”, ca sa vezi cum este vremea intr-o luna intreaga. Daca vei calatori intr-acolo in luna martie, sa zicem, alegi din calendarul disponibil pe site luna “martie 2015”. Stii de ce spun asta? Pentru ca vei vedea ce temperaturi s-au inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, dar si maximele si minimele normale in pentru aceasta perioada (acele avg. – averages). Acum sa ne intelegem, nu e musai sa fie aceleasi valori cand vei merge si tu, ca de aceea se numeste prognoza probabila a vremii. Dar ai un punct de plecare in planificarea city-breakului dorit.

 

Wunderground.com

Pe Weather Underground se procedeaza cam la fel. Alegi orasul, te duci la “full forecast”, apoi la “history”. Aici ai date statistice din 1998 pana azi, deci iti poti face o idee si mai buna asupra vremii posibile intr-o anumita saptamana/luna. Poti vedea date statistice zilnice, pe o anumita saptamana, pe o luna, sau pe o data definita de tine.

*Prima captura este de pe Accuweather, iar a doua de pe Weather Underground.

oslo-weather
oslo-wunder

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

2 Comments

 • Reply Andreea Simidreanu-Luca 25/03/2016 at 01:09

  Eu folosesc Accuweather și Amber Weather. … dar sincer nu se prea “pupa” … mă trezesc ca afară ploua cu galeata și pe telefon îmi indica un soare splendid…bun asa! ? Deci sincer nici nu mă mai încred în vreo aplicație. ..merg pe principiul “fie ce-o fi ca aia e”!
  Dar ție pe unde îți mai umbla piciorușele, de ești atât de ocupat încât nu ai mai scris nimic pe site de 2 săptămâni? Cu ce destinații ne mai încânți?
  Eu nu sunt mare fan Facebook încât sa te urmăresc acolo… in schimb îmi face o deosebita plăcere sa Îți “rasfoiesc” site-ul. Ai așa un stil fain și relaxant de a povesti, încât atunci când citesc chiar îmi și imaginez locurile și trăirile pe care le-ai avut la momentul respectiv.
  Și plus ca ador site-ul tău. …e foarte aerisit!
  Toate bune și o primăvară frumoasa!

 • Reply Cum gasesti noi destinatii faine de vacanta, cand inspiratia nu te mai ajuta. Tips and Tricks 01/08/2019 at 09:59

  […] aleasa pentru vacanta? Nu e nicio problema. Exista Accuweather. Am explicat in acest articol (link), cum poti afla cate grade au fost anul trecut, in aceeasi perioada, in … Valencia, daca tot […]

 • Leave a Reply