unde-mai-zburam

Unde mai zbur(d)am? Lista zborurilor avantajoase de pe aeroporturile din vecini

[image name=line]

Atunci cand faci o rezervare de avion, e bine sa bifezi in dreptul aeroportului destinatie si optiunea “aeroporturi in apropiere”. Numeroase companii low-cost zboara catre aeroporturi mai mici, aflate la oaresce distanta (pot fi si 20, si 120 de kilometri) de orasul “mare”. Motivul este unul simplu: taxele de aeroport sunt mai mici, iar tariful final oferit turistului este mai avantajos decat cel al companiilor de linie (nationale).

Astazi am aplicat rationamentul invers, cu mentiunea ca aeroporturile de plecare nu sunt secundare. Am aruncat o privire prin ograda “vecinilor” pentru a vedea pe unde putem calatori ieftin in aceasta toamna.

Fac mentiunea ca am ales in special destinatiile care nu sunt deservite in mod direct de niciun aeroport romanesc.

 

Belgrad (Serbia)

Acesta pare a fi “raiul” celor care doresc sa calatoreasca in Suedia. Wizzair ofera preturi foarte bune pentru cursele catre Stockholm, Malmo si Goteborg (cele mai mari 3 orase ale Suediei).

Catre Stockholm Skvasta am gasit un pret de 41,40 euro (foto 1), iar pentru Malmo (foto 2) – 53,23 euro – fara bagaj de cala. Pentru cei care nu au fost in zona, intre Malmo si Copenhaga sunt 35 de minute de mers cu trenul, asadar Malmo e o optiune buna si pentru capitala Danemarcei.

Mi-a mai atras atentia si zborul catre Basel Moulhouse (foto 3). Acesta este unul dintre putinele aeroporturi din  lume operate de trei state : Elvetia, Franta si Germania. Aeroportul se afla in Franta, la 6 kilometri de Basel (Elvetia), 22 kilometri de Moulhouse (Franta) si 70 kilometri de Freiburg (Germania). Pret – 53,23 euro.

stockholm

Stockholm (Suedia)

 

Budapesta (Ungaria)

Acest aeroport este casa Wizzair, mai ales dupa falimentul companiei nationale Malev. Daca as fi acum in Budapesta m-as urca in primul avion de Baku (Azerbaidjan), mai ales ca pertul este unul bun – vreo 65 euro (foto 5). Din Bucuresti, ajungi cu peste 300 de euro in Caucaz.

baku

Preturi exprimate in RON

O idee, pentru cei care locuiesc in vestul Romaniei, este si Istanbulul cu preturi de pe la 48 de euro.

Cu 79 de euro poti ajunge de la Budapesta la Dublin, cu Ryanair (foto 8)

Ucraina

Nu sunt aeroporturi care sa ofere curse avantajoase in imediata vecinatate a Romaniei. Pana la Kiev, spre exemplu, sunt 643 kilometri din Suceava. Aeroportul din Cernauti primeste zilnic aeronave de le poti numara pe degetele de la o singura mana.

Chisinau (Moldova)

Aeroportul principal al moldovenilor ofera un plan de zbor modest – putin mai mare decat o autogara de provincie din Romania. Totusi, daca ar fi sa aleg musai ceva, cred ca o cursa spre Riga (Letonia) cu AirBaltic ar fi optiunea pentru care as opta, desi pretul este maricel – de la 182 euro. Tot pe la 200 de euro sunt si alte capitale baltice – Vilnius (Lituania) si Tallinn (Estonia).

Plovdiv (Bulgaria)

Singura oferta notabila de pe acest aeroport este un zbor al Ryanair (foto 7) spre Frankfurt-Hahn cu 48 euro. Intre Bucuresti si Plovdiv sunt 396 kilometri.

Varna (Bulgaria)

Aici am gasit un zbor “exotic”, cu o companie siberiana – S7, catre Novosibirsk (foto 10).  Zborul dus-intors costa aproximativ 450 euro.

Novosibirsk

Novosibirsk (Rusia)

Sofia (Bulgaria)

In capitala Bulgariei am fosr atras de un zbor direct catre Malta, insa pretul nu te da pe spate – de la vreo 225 euro in sus.

Mai este un zbor spre Kiev, cu Wizzair, la apeoximativ 41 euro (foto 11), in rest oferta este asemanatoare celei de la Bucuresti.

 

[wpsgallery]

 

Mi-a fost destul de greu sa scriu acest articol pentru ca cele mai multe tarife “bune” sunt la Wizzair. Evident ca vor fi oameni care ma vor suspecta de reclama mascata pentru aceasta companie. Asa ca daca ei gasesc ceva cu adevarat avantajos, chiar ii rog sa lase un comment pentru a “echilibra” putin situatia. Mi-ar placea sa fac un asemenea articol avand la dispozitie oferte de la 40 de companii aeriene low-cost, asa cum este in nord-vestul Europei. Dar din pacate in zona asta a Europei locuim, si astea sunt posibilitatile. 🙂

 

* Acesta nu este un articol promotional! Preturile prezentate sunt valabile la data publicarii articolului. Daca ti-a placut, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *