5 destinatii de octombrie, cu bilete de avion sub 70 de euro

[image name=line]

Toamna este in mod traditional sezonul city break-urilor. Motivele – simple si felurite. S-au dus zilele “fara numar” de concediu, bugetul e subtiat ba de o nunta, ba de pregatirea pentru scoala a celui mic, iar timp cu adevarat de plaja mai prinzi numai cu foarte mult noroc. Asa ca trebuie sa te adaptezi momentului si sa calatoresti fulger. Un bilet de avion cu eticheta “chilipir”, 2 nopti de cazare, un magnet de frigider si … inapoi acasa.

In octombrie, vremea este inca stabila in cea mai mare parte a Europei, oamenii calatoresc mai putin, de aceea si biletele de avion sunt mai ieftine, pana dupa jumatatea lunii noiembrie. Pune-ma sa iti fac o lista cu 5 locuri in care as merge in octombrie. Ca fac! Si arata cam asa.

 

Dublin (Irlanda)

E o alternativa mai accesibila la celebra Londra. Oricum, in 2-3 zile nu ai intelege mai nimic din capitala Regatului Unit. Asa ca daca nu ai fost in niciunul din cele doua orase, incalzeste-te cu Dublinul. Este si mai ieftin. Am gasit un tarif de 68 de euro la Ryanair, cu bagaj de 10 kg de mana inclus. Nici nu-ti trebuie mai mult.

dublin-ryanair

Roma

Aici nu stiu daca mai e nevoie sa iti fac multe introduceri. Gandeste-te la o inghetata mancata pe scarile din Piazza di Spagna si la un pahar de prosecco servit seara in oras. Zbor cu Wizz Air, 68 de euro, cu bagaj mic de mana inclus. Avantajul e ca prinzi 3 zile “pline” – plecare de dimineata si retur seara.

roma-wizz

Milano

Nu neaparat pentru orasul in sine, cat pentru imprejurimi. Stai o zi in Milano si una la Lacul Como, despre care am scris acum ceva timp. Zbori cu Blue Air si platesti 57 de euro.

milano-blue

Bruxelles

Tot ca la Milano, mai mult pentru imprejurimi. Intr-o ora din Bruxelles, ajungi la Bruges. La jumatatea distantei este orasul Gent, superb de-a dreptul. Zbor cu Wizz Air la Charleroi, pe finalul lunii octombrie.

bruxelles-wizz

Napoli (Italia)

La acest city break, problema e timpul scurt, ca nu stii cum sa te imparti ca sa vezi cat mai multe. Ai Napoli, Vezuviul, Pompei, Sorento, Salerno, insulele Ischia si Capri, s.a.m.d. Zbor cu Blue Air si bagaj de mana gratuit.

napoli-blue

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *