prognoza-meteo-vreme-romica-jurca-78

Prognoza meteo 24 februarie – 2 martie. Urmeaza ultima rabufnire a iernii

[image name=line]

In toata tara, luni, vremea va fi destul de mohorata, cu innorari, dar foarte putine ploi, slabe cantitativ, in Banat, sudul Criasnei si Oltenia, sud-vestul Transilvaniei si in Dobrogea si numai izolat in Muntenia.

La noapte (luni/marti), dar si pe parcursul zilei de marti, in vestul extrem vor mai fi ploi slabe, izolate; in regiunile estice si de sud-est, insa, dar si in zona de deal a Olteniei, pe langa ploi, vor fi si lapovite si ninsori – in Dobrogea, mai ales in partea sa continentala- in Muntenia, in zona Baraganului si a partii sale de sud, iar de marti noapte, ninsori, tot slabe, raman, dar pe arii din ce in ce mai restranse, in Moldova. In aceste regiuni, vantul va avea unele intensificari. Ar fi o ultima rabufnire a iernii, care, in acest an, a fost foarte scurta si foarte blanda, din punct de vedere meteorologic. In aceste conditii, in sud si in est, vor fi valori maxime de temperatura intre 2 si cel mult 10 grade si tot aici dar si in Transilvania, in noptile urmatoare vor fi minime usor negative.

De miercuri, incepand, vremea se va incalzi usor si treptat, asa incat, in zonele situate in interiorul arcului carpatic, maximele vor ajunge la 15…16 grade; in Oltenia si mare parte din Muntenia, pana la 12…13 grade, iar in rest intre 7 si 11 grade.

 

Text : Romica Jurca – meteorolog ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *