Travel tips Uncategorized

A venit vacanta cu trenul din Franta! 5 moduri de a privi “de sus” Coasta de Azur

25/02/2014
5-locuri-coasta-azur
[image name=line]

Aproape orice oras care se respecta are doua, trei locuri de unde il poti admira in toata splendoarea sa. Daca in marile capitale ale lumii, aceste puncte de observatie sunt constituite majoritar din hoteluri, cladiri de birouri sau turnuri de televiziune, pe Coasta de Azur, in toate cele 5 orase in care am fost in mica “iesire” din ianuarie, am gasit locuri “naturale” aflate la inaltime. Adicatelea asa cum le-a lasat Dumnezeu.

Monte Carlo

Cum resedinta milionarilor se intinde pe mai putin de 2 kilometri patrati, fiecare palma de pamant a fost exploatata la maximum, asa ca orasul s-a dezvoltat mult pe verticala. Mai, mai ca iti vine sa il compari cu un tort cu etaj. Aproape din orice punct al Principatului se vad marea, yacht-urile si hotelurile luxoase, dar parca cel mai mult m-a atras privelistea de la Palatul Princiar, aflat in zona denumita Rocher de Monaco. De la 141 de metri altitudine se vad perfect ambarcatiunile din Port de Fontvieille, apa de un albastru incredibil si soarele care apune peste Principatul Monaco. Rocher de Monaco este cea mai eleganta si curata zona pe care am vazut-o vreodata in Europa.

monte-carlo-1

monte-carlo-2

monte-carlo-3

Nisa

Daca pleci de la Nisa fara sa te fi “cocotat” pe Colline de Chateau, in traducere “colina castelului”, ai pierdut jumatate din spectacol. Punctul de unde am facut pozele de mai jos se afla pe acest deal de 92 de metri altitudine, de unde se vad, intr-o directie Port Lympia, iar in cealalta, vestita Promenade des Anglais.

Pe vremuri, acolo sus era un castel, care a fost insa distrus de trupele franceze in 1706 si n-a mai fost reconstruit. Pe colina vei gasi asadar ruinele constructiei, o cascada si doua cimitire, unul dintre ele fiind evreiesc.

nisa-1

nisa-2

nisa-3

Marseille

In cel mai inalt punct natural din Marseille, aflat la 149 de metri deasupra marii, se afla basilica catolica Notre-Dame de la Garde. Aceasta a fost construita in anul 1864, in locul unei biserici, cu acelasi nume, care data din 1214. Poti ajunge acolo sus fie cu autobuzul, fie pe jos, daca ai incaltari comode si un pic de pofta de miscare.

Mare atentie la vantul care bate cu putere si te biciuieste peste fata. Pana sa merg la Marseille nu stiam ce e ala mistral (celebrul vant). Acum stiu! 🙂

marseille-1

marseille-2

marseille-3

Cannes

In Cannes, cartierul aflat “la inaltime” este Le Suquet, zona veche a orasului. De aici se vad Croisette (promenada din Cannes), portul, acoperisurile portocalii ale caselor si vilelor din Cannes, dar si marea, care este absolut superba. Punctele de atractie din Le Suquet sunt Musee de la Castre si o alta biserica Notre DameNotre Dame de l’Esperance. Recomandarea mea este sa ajungi in zona spre seara, cand apune soarele.

cannes-1

cannes-2

cannes-3

Antibes

Dintre toate orasele enumerate anterior, Antibes-ul pare a fi cel mai nedreptatit la capitolul “privit peisajul de sus in jos”, deoarece aici nu exista locuri situate la prea mare inaltime. Fotografiile de mai jos sunt facute de pe straduta/promenada care trece prin fata Muzeului Picasso, aflat in Castelul Grimaldi. Nu stiu daca mai trebuie sa spun ca apa are o culoare ireala, iar in departare se vad Alpii inzapeziti (luna ianuarie).

antibes-1

antibes-2
* Daca ti-a placut, te astept cu un like pe pagina  facebook.com/Mihajurca.ro.  Multumesc!

*Fii la curent cu postarile mele. Nu pierde urmatoarele ponturi!

banner-full
banner-mobile
banner-mobile

1 Comment

  • Reply Simona 14/08/2017 at 01:08

    Chapelle Notre Dame de la Garoupe – de acolo poti vedea Antibes de sus in jos 🙂

  • Leave a Reply